Illustratie van:
13

Mc-Cormick D 432 - Differentieel komt niet meer vrij

Ik heb van mijn d 432 het differentieel eruit gehad, niet uit elkaar gehad.
Heb alles op dezelfde manier terug gemonteerd maar als ik nu de de assen laat draaien blijven ze allebei dezelfde kant op draaien,
Wat kan ik gemist hebben?

Deel dit topic

Reacties

Ik kriig het trouwens ook niet klaar de assen mer de hand rond te draaien
@brauheist
Zijn alle shims op de juiste plaats teruggezet? zodat de juiste voorspanning van de lagers weer klopt?
@Klein Rot ja, aan 1 kant zaten er meer als op de andere
@Klein Rot ik krijg de bus die de veer tegenhoud er ook niet meer op aan de kant waar het voetpedaal zit, zal ik er een shim tussen uit moeten halen?
@brauheist
Nee als je er een shim tussen weg haalt zal het differentieel alleen maar strakker komen te zitten. Het is wel zo dat je de shims van linker en rechter kant niet moet verwisselen dit bepaald namelijk de plaats van het differentieel ten opzichte van het pionwiel. De shims hebben niets te maken met de stang voor het differentieel slot
@Klein Rot ik heb ze niet verwisseld
@Klein Rot ik heb die huisjes waar de shims achter zitten weer los gemaakt en iets van de achterbrug gehaald, dan draaid het differentieel nog niet vrij, de spannend zou nu toch van de lagers af moeten zijn?
@brauheist
Dan zou het differentieel nu losjes in de lagers hangen. Dan moet je hem kunnen draaien. De remmen zijn er toch nog af nu ? Als u aan de naaf van de achterwielen draait voelt uit wel de ruimte in de grote tandwielen.
@Klein Rot de ruimte voel ik ja, heb nu aan de rechtse kant het huis er weer afgehaald en alle shims ongeveer 8 blank gemaakt, toen ik deze weer vast draaide liep vrij, alleen toen ik daarna de andere kant weer aandraaide kwam die niet meer vrij
@brauheist
Stuur mij even een persoonlijk bericht
@Klein Rot werkplaatshandboek heb ik hier maar daar kwam ik ook niet uit, heb het tevens gevonden het differentieel is los nu.
Aan de inschakel kant heeft de as met vertanding 2 spie sleufen waar het kleine asje voor het inschakelen scheef in zat
@brauheist
Ok vooruitgang
@Klein Rot daarom kreeg ik de veer en het busje er ook niet op, in ieder geval bedankt voor je hulp

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 432 en hebben de trefwoorden assen , differentieel en Mc-Cormick geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0