Massey ferguson zitmaaier slaat niet aan bij starten

Hallo,
Nieuw hier. Ik heb een vraag. Wij gebruiken nu al een aantal weken de zitmaaier probleemloos. Vandaag startte hij ineens niet meer. Het gaat om een massey ferguson zitmaaier. Heb zelf niet heel veel verstand van motoren, maar probeer wel dingen uit.

Bij starten draait alles alleen de motor (17,5pk blok) slaat niet aan.
Heb de luchtfilter gecheckt, brandstof toegevoegd, benzinefilter schoongemaakt.

Wat me op viel was dat er volgens mij wat benzine bij de olie zat. Kan dit komen door veel start pogingen?
Wat verder op valt en weet niet of dat normaal is, is dat als je de sleutel op contact zet dat je om de 5a6 seconden en tik hoort wat bij de sleutel of daarnaast de urenteller vandaan komt.

Heeft iemand tips? We hebben hem hard nodig met onze grond. Wij hebben vorig jaar al de carbarateur en koppakking laten vervangen en grote beurt uit laten voeren.

Deel dit topic

Reacties

vanheule
Waarschijnlijk carburateur, aangezien er ook benzine bij je olie zit.
Carburateur schoonmaken, en die doet het weer.
Carburateur demonteren, vlotterbakje eraf.
Daarna het pennetje aan de vlotter eruitschuiven, zodat je vlotter met vlotternaald los is, haal de vlotter met vlotternaald eeraan eruit, daarna de sproeier eruitschroeven met zen platte schroevendraaier, ( die zit in dat "buisje" waar je de bout van het vlotterbakje normaal zit), en dancmet carburateur reiniger of remreiniger en perslucht alle kanaaltjes of gaatjes die je kunt zien uitspuiten en daarna alles droogblazen.
Als je dit gedaan hebt alles terug monteren in omgekeerde volgorde.
Pas wel op onder het vlotternaaldje kan een o ringetje zitten, raak die nieg kwijt.
vriesjan215
Het klinkt mij meer als een probleem met ontsteking eigenlijk, omdat hij al een aantal weken probleemloos heeft gedraaid.
Vonk is te testen door de bougie eruit te draaien en opnieuw in de bougiedop te stoppen, daarna een handschoen aantrekken en met een tang vastpakken en dan het schroefdraad van dr bougue tegen dan massa aanhouden (vaak gewoon even de cilinderkop). Nu ga je starten met de sleutel en kijk je of je een vonk ziet.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden massey ferguson , ferguson , zitmaaier , starten , start niet , Koppakking , vervangen , luchtfilter , urenteller , brandstof en benzine geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0