Illustratie van:
7

Massey Ferguson 165 - MF165 lekt olie langs de achterwielen, motoroliepeil staat leeg, boite-olie loopt over

Hallo,
mijn Massey Ferguson 165 lekt olie langs de achterwielen. De boite-olie peilstok geeft meer aan dan maximum. Blijkt dat de motoroliepeilstok leeg aanduidt. Kan het zijn dat de motorolie naar de boite-olie overloopt of overgepompt wordt? Iemand ervaring mee?
Alvast bedankt.

Deel dit topic

Reacties

+1
Nee.....motorolie kan niet bij de transmissie olie komen......
+1
Planetair (eindaandrijving) is ook gescheiden van achteras/transmissie. Kan naar buitenzijde of binnenzijde ( bij droge remmen) lekken via de keerringen.
Waarschijnlijk keering lek van de eindvertaging.
Is niet zo'n moeilijke klus. Tenzij de eindvertraging aardig vast zit.
Motorolie zou vlug leeg kunnen gaan door lekkage van de twee halve maantjes achter het koppelingsvliegwiel, gebeurt vaak, en doordat de trekker dan in twee moet wil men er niet vlug aan om dat te repareren.
Zijn er extra leidingen tussen motor en boite ? maar normaal zijn de motorolie en boite olie gescheiden door een holle kamer waar de koppelingsplaat inzit, onderin deze ruimte zit normaal een splitpen die, moest er olie inkomen van ofwel de motor ofwel de boite, deze langs deze splitpen kan uitkomen. Eindvertraging heeft ook andere olie dan boite. Droge remmen waar KNMF over spreekt, kan je zien aan de achterasbehuizing, als deze vrij rond is, zijn het droge, biij een iets vierkanter model en ook de ring tussen trompet en achterbrug bevat dan een aantal dwarse groefjes, dan zijn het natte remmen. de inhoud van olie in eindvertraging is zo'n0.8l denk ik, boite iets van 25 a 30l. Is wel aardig projectje om alles weer goed te krijgen, maar dan ben je ook alweer vele jaren gerust.
+2
Als deze keepjes in de tussen plaat zitten heb je natte remmen, is hij glad dan heb je droge remmen.

(klik om te vergroten)

Met olie lekkage bij de remmen heb je altijd natte remmen hihihihi.
Sorry voor het grapje

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 165 en hebben de trefwoorden olie , massey ferguson , ferguson , massey , ervaring , motorolie , achterwielen , lekt olie , massey ferguson 165 en peilstok geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
634