Illustratie van:
4

Deutz D4006 - Ontkoppeld niet meer na stilstand

Hoi allemaal. Ik heb mijn deutz D4006 rijdend weggezet en na een aantal dagen ontkoppeld hij niet meer. Ik ben al aan het rijden geweest om hem van een plakkende koppeling af te helpen maar dat lijkt niet te helpen. Zou er toch evt. iets mechanisch aan de hand kunnen zijn?
Grt Thijs.

Deel dit topic

Reacties

+1
Er kan zeker iets mechanisch aan de hand zijn.
Was er niets op aan te merken toen je er voor het laats mee reed?
Of zat de koppeling toen ook al heel hoog?
Niet iets geknapt van koppelings pedaal naar de hevel aan de bak?
Niet de draadeind uit elkaar gelopen waardoor de slag van de koppeling niet genoeg meer is om te ontkoppelen?

Draadstang al tellend 6 of 8 slagen ingedraaid om zeker te weten of het pedaal alles wel vrij trapt? (Later ook weer die 6 tot 8 slagen terug draaien of weten hoe je zoiets afsteld)
@Fendt926Driver Bedankt voor je reactie. Heb niks gemerkt van te voren en het hevel functioneert nog. De slag van het pedaal is ook hetzelfde. Ik hen nog wel 2 foto's gemaakt onder het koppelingshuis. 1 met ingetrapte koppeling en 1 zonder. Zit wel verschil in ruimte tussen de platen. Of zie ik dat verkeerd?

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Update: Ik heb vandaag de aftakas geprobeerd en die ontkoppeld wel goed. Heeft iemand een idee hoe het dan evt zit met het rijwiel gedeelte?
Vorig jaar koppeling uit elkaar genomen van onze D4506.
Blijkbaar was er 1 van de vingers dewelke vast zat... na een tik met een rubberen hamer kwam deze terug los...
Wat WD40 erop en daarna terug drooggespoten alles terug in orde

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4006 en hebben de trefwoorden hoi , deutz en koppeling geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!