Illustratie van:
13

International 423 - Knipperautomaat blijft maar knipperen

Hallo iedereen,
Op de international 423 heb ik de elektriciteit vervangen. De pinkers doen het uitstekend als ik de hendel gebruik, alleen blijft mijn knipperautomaat steeds maar pinken, ook al staat de hendel in neutraal (dan pinken de pinkers niet maar je hoort hem knipperen).
Ook pinken de 3 controlelampjes steeds, ook al staat de hendel in neutraal.
Het betrekt hier een 5 pins knipperautomaat met aansluitingen 49,49a,C,C2 en C3.

Hebben jullie dit al meegemaakt of een oplossing voor ?

Deel dit topic

Reacties

Kun je iets met het bijgevoegde schema?
Die is wel van een MF, maar misschien wel bruikbaar.

Het klinkt een beetje alsof hij ook via de middenstand van de richtingschakelaar, of misschien zelfs al voor de schakelaar, kans ziet om massa te maken.

(klik om te vergroten)

Ik bekijk het eens, het rare is als ik enkel voeding zet vanop de zekeringkast, voor derest geen enkele draad, dat deze ook al begint te knipperen wanneer ik heb aan de massa hang.
Quote Reactie van @VANRELKE:
wanneer ik heb aan de massa hang

Hoe bedoel je dit precies?
Normaal gesproken zit hij in serie met de knipperlichten en hoort hij dus via de schakelaar en de lampjes massa te maken.
@hooidonk ik monteer dit type mee op de carrosserie van de tractor. Sluit ik dan de stoomvoerende (klem 49) aan, dan begint het relais uit zijn eigen de knipperen, ook al staat de hendel van de pinker in neutraal

(klik om te vergroten)

@VANRELKE
Dan lijkt het er op dat hij via de behuizing kans ziet om massa te maken.
Ik kan van dit type geen schema vinden, maar het lijkt me niet in orde.
Misschien met een multimeter testen of de behuizing verbinding heeft met een van de aansluitingen?
+1
@hooidonk @VANRELKE Hier een link naar een website waar jr de shakelschemas kint vinden alleen heb je het bouwjaar nodig. ihace.de/16_schaltplaene/schaltplaene.htm/
@Wybren de vries de schema's heb ik toch bedankt voor de link. Kan eens nuttig zijn om in te zoemen.
+1
@hooidonk ik ga er dit weekend verder achter zoeken, nameten ga ik zeker doen. Bedankt
+1
En als je 49a even loskoppelt ; houdt het knipperen dan op ?
Dan zou een lek-stroompje in de schakelaar het knipperen kunnen veroorzaken

Weet je zeker dat het goed aangesloten is ? Soms staan de aansluitnummers slecht bij het aansluitpunt ; ik bedoel soms is het verwarrend welk punt welk nummer is
@basia Dit ga ik eens proberen, nog niet uitgetest. Denk je dat de knipperrelais moet afgezonderd worden van de carosserie of eerder tegen de carosserie moet bevestigd worden ?
Bij mij knippert het relais ook soms zonder dat de richtingaanwijzer aan staat. Controlelampje knippert dan ook. Heb ook al vanalles geprobeerd maar blijft.
Denk dat het probleem in het relais zit.
+1
@Raf76 moest ik een oplossing vinden deel hem zeker.
Een gelijk probleem heb ik ook mee gemaakt. Had toen te maken met het knipperlampje op het dashboard. Deze dient apart aangesloten te te worden op de knipper automaat.
Indien dit niet kan, kan je in de linker lampen en de rechter lampen een diode opnemen (zo wel links als rechts) en hier tussen in je dashboard lamp op aansluiten.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 423 en hebben de trefwoorden pinken , vervangen , hendel , neutraal , international 423 en International geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
426