Illustratie van:
12

Ford 5110 - Elektrisch schema gevraagd: probleem tankvlotter, tankmeter tanklampje

Beste leden,
het werd tijd te onderzoeken waarom de brandstofmeter van de 5110 al een paar jaar niet meer werkt.
Dashboard uit elkaar. als ik brandstofmeter op een lab-voeding aansluit kan ik 'm mooi met t potmetertje laten uitslaan, dus die moet werken.
Tankvlotter geeft geleidelijke verandering op de Ohm meter dus die lijkt ook goed.
Ooit is er een nieuw kabeltje getrokken vanuit multi-stekker van dashboard naar de tankvlotter. Dus ik wil de bedrading nu goed nalopen want ik begrijp niet wat er fout is, maar toch werkt hij niet. Tevens brand de tanklamp nu ook als de vlotter helemaal niet aangesloten is.
Waar kan ik een goed bedradingsschema vanaf halen? Is door 5110 gen 2 met Q-cab van '88. Dus van schema van 5610, 6610, 7610 moet voldoen. Ik heb schema's van internet gehaald, die had iemand ingescand. Maar ik vind ze onduidelijk en er zitten geen poslijsten bij de schema's. In de bijlage een foto van een stukje schema. Maar dit komt niet geheel overeen. Dit is van een De Luxe straddle cab. Niet super de luxe flat deck cab. Dus kan anders zijn.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Foto schema tankmeter

Reacties

Ps. zowel de tankmeter als ook de vlotter hebben in de praktijk 3 aansluitingen. Vlotter: sleepcontact, weerstand en tankwaarschuwingslamp. Tankmeter: plus, min en de middelste is onduidelijk!
@sjorsthissen waar zit die lamp? In de tankmeter?

(klik om te vergroten)

@dj832 nee, niet in de klok. De waarschuwingslamp zit rechtsboven de uitsparing van de stuurkolom als je achter t stuur zou zitten. Dus op jou foto links.

(klik om te vergroten)

Bij mij zitten daar allemaal knoppen, en 1 lamp voor de richtingaanwijzers van de aanhanger(s). Maar het is een 7710, dus
zal wel anders zijn.
5110 gen II. Dacht dat die er pas vanaf gen. III waren. Heb je al wel de roterende pomp?

Qua probleem; is de vlotter geaard? Of zou die geaard moeten worden?
@Hanomag22 nee, we hebben 'm van de eerste eigenaar, onverprutste tractor. Is een originele 5110 gen 2. Heeft lijnpomp en achteraan achter de stoel onderbroken cabinekoker.

Ik heb 3 kabels die aan komen bij de vlotter: aarde (zwart), 12V plus, en een kabel die van de tankmeter af komt. Die 12V plus zou die van de controlelamp kunnen zijn. Op het schemaatje hier boven lijkt het sleepcontact van de vlotter aan de aarde aangesloten moeten worden, de kabel van de tankmeter op de weerstandsboog van de vlotterhouder, en de 12V op het contact "niveau laag" van de vlotterhouder.
Maar het werkt niet.

Ik moet erbij zeggen dat men ooit een nieuwe kabel heeft getrokken van tankmeter naar de vlotter. De originele kabel kan ik vinden, maar hier meet een ik oneindig hoge weerstand op dus kabelbreuk. Dat zal de reden wel geweest zijn dat ze ooit die nieuwe kabel getrokken hebben. Ik heb de contacten doorgemeten en dat is goed.
Nogmaals, met een labvoeding kan ik de tankmeter laten werken. Dus die moet goed zijn.

Zonder volledig schema kan ik niet goed achterhalen waar het probleem zit.
@sjorsthissen volgens mij ga je via contactslot naar tankmeter, van meter naar de tank en gaat de tankvlotter naar aarde. De wisselende weerstand bedient de meter.
De 12v heeft een functie met t vertragings relais en het lampje. Als de vlotter onderin komt wordt die 12v aan massa gelegd en zal als dat lang genoeg duurt t relais schakelen en t lampje aandoen. Dus wat je zelf ook schrijft.

Paar dagen terug had iemand een 10serie werkplaats handboek download link hier op td gezet. Daar staan de schema’s in ook voor de na 85 cabines. Maar kan de link niet vinden zo snel. Daar staan de weerstand waardes ook in die je zou moeten kunnen meten.
@Hanomag22 je zou ook eens kunnen meten of er elektrische geleiding is tussen de aarde aansluiting, de aansluiting voor de meetdraad en de aansluiting voor de lamp.
@Hanomag22 die heb ik gedownload, dus die zou ik ook weer kunnen delen
@dennisbouter @Hanomag22 bedankt voor jullie reacties, ik ben natuurlijk zeer geinteresseert in de link. @dennisbouter, zou je het document weer kunnen delen? Bedankt.
@sjorsthissen als ik het niet vergeet!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 5110 en hebben de trefwoorden super , onduidelijk , elektrisch schema , brand , schema , getrokken , internet , dashboard , brandstofmeter en elektrisch geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
620