Illustratie van:
15

Zitmaaiers MTD - Aandrijfriem maaidek vervangen ja of nee

Hallo,

Ik heb een vraag over mijn zitmaaier.
Ik heb een nieuwe kap voor mijn pully's besteld. Het rare is als ik deze erop zet dat de aandrijfriem eraf schiet. Zonder kap loopt ie goed. Waar kan dit aan liggen? Heb foto's toegevoegd hoe de riem zit en dus goed loopt zonder kap.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

Ligt je riem niet veel te los? Bij uitschakelen messen is het voldoende dat de riem los komt en de messen stoppen. ( zit bij de meeste maaiers een rem op de poulie bij uitgeschakelde messen).
Ik vindt hem ook heel los vandaar mijn vraag... er zit inderdaad een rem op de poulie. Die misschien beter afstellen?
Ik zou inderdaad rem afstellen en riem stuk minder los leggen.
Misschien een domme vraag.. hoe leg ik zo'n riem minder "los" aangezien het 1 lengte is
@guidogreving meestal is er geen spanner voorzien maar moet je het gehele maaidek naar achteren verplaatsen met regelschoeven.
Heb je wel de juiste riem?
Wij hadden vroeger ook een MTD en hadden de riem vervangen. Bleek dat er europese en USA maten zijn. Meen dat de hoek van de poelies anders is. Het past dus net niet Lekker...
@Raf76 daarmee bedoel je de haken denk ik waaraan het maaidek "hangt" die zover mogelijk naar achteren zetten dmv andere gaten te gebruiken voor ophanging?
@guidogreving Zal van merk tot merk wel verschillen. Bij mij zijn er draadstangen om dit de regelen.

(klik om te vergroten)

Deze achterste stangen?

(klik om te vergroten)

Of de deze voorste stang?
Die v snaar zit niet goed. Veel te los. Wat voor type is het? Heb je het type doorgegeven aan de dealer? Kan het niet goed zien maar volgens mij zit ie ook verkeerd. Op internet kun je wel tekeningen opzoeken

Zo te zien is je geleider die de snaar op de poulie moet houden ook stuk. Die zorgt ervoor dat de snaar er niet af gaat als ie niet gespannen is
@bluepower12 het type snaar weet ik zo niet...

(klik om te vergroten)

Zo zit de snaar bij ingeschakelde messen

(klik om te vergroten)

Aan deze kant loopt de riem niet langs de geleider maar erachter, klopt dit wel?
@guidogreving ja dit klopt wel zover ik kan zien. Bij mijn weten hoort hier ook geen kap op de poulies? De kap druk waarschijnlijk op de snaar waardoor hij scheef gaat en eraf wipt. Dus even goed kijken monteren van de kap dat hij de snaar niet mag raken.

Heb je ook duidelijkere foto's van de stand buiten werking (ongespannen).

(klik om te vergroten)

Dit is de kap

(klik om te vergroten)

Messen niet in gebruik

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Andere zijde messen niet in gebruik
@guidogreving Ik geloof dat er geleiders aan de achterkant missen die voorkomen dat de snaar van de poelie afgaat. Je ziet twee gaten zitten. Is het maaidek eens vervangen?

Qua kap zou ik adviseren om te kijken of het wel de juiste is en of er überhaupt wel een kap op hoort. Zo ja, kijk goed tijdens monteren of alles vrij loopt. Zo nodig kap aanpassen
@bluepower12 die gaten zijn voor de kap. Dit is de juiste kap. Maaidek is nog nooit vervangen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de zitmaaiers MTD en hebben de trefwoorden zitmaaier , mtd , vervangen en aandrijfriem geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0