Foute maaibeurt Cuijk was ‘ongelukkige actie’ van boer, zegt gemeente nu

‘Een ongelukkige actie’, zo ziet Land van Cuijk de foute maaibeurt, waardoor onlangs in één klap 1300 jonge boompjes en struikjes werden weggemaaid. Het was het werk van een loonwerker op een perceel van de gemeente in Cuijk.

Deel dit topic

Reacties

+2
langeslagdiesel
Als je jonge aanplant niet kan zien in de ruigte die je maaien moet ( volgens tekening ) dan snap ik het wel. Dan stond het toch al te verstikken zonder enige nazorg van de opdrachtgever/ grondeigenaar. Maar als de jonge aanplant gewoon zichtbaar en herkenbaar aanwezig is, en de plantregels herkenbaar, dan moet er bij de maai piloot toch ook een lampje gaan branden. Binnen stedelijk gebied is zo ie zo postzegel maaiwerk vanaf tekening met al die tot ecologische zone gebombardeerde strookjes en rondjes en vlekjes.
Ted6
Was het nu gedaan door een boer of door een loonwerker ?
langeslagdiesel
@Ted6 maakt dat zo gek veel uit dan?
walker1
@langeslagdiesel bovendien kaan een loonwerker ook boer zijn of andersom.
langeslagdiesel
@walker1 precies.
Cowboy3
@Ted6 Het is een paar km hier vandaan, het is een loonwerker die tot een aantal jaren terug ook melkkoeien had.(this une kuukse die nu in de peel zit)
Deze grond is in het verleden van hun geweest en daarna altijd in gebruik, zijn van de herfst machinaal wat takjes in een pas gemaaid gras gepoot die van de lente niet meer te zien waren, het was wel mooi om te zien dat ze daags erna de takjes er tussen uit aan het rapen waren om geen gaatjes in de wikkelfolie te krijgen.
Maar bij de gemeente zijn ze ff vergeten door te geven dat hij dat gedeelte(een 30 are) niet meer moet maaien in verband met de boom aanplant, is ook geen ramp want in dat lange gras was het toch nooit iets geworden.
walker1
@Cowboy3 Dat is wat duidelijker, ik dacht dat het misschien loonbedrijf P. uit H. was, maar die is het dus niet.
Cowboy3
@walker1 P. uit H die komt hier als loonwerker, maar die maakt toch nooit geen fouten of overtredingen 🤠
De takjes maaier was T. uit O.
+4
walker1
Vaak gaat zoiets mis door onduidelijke opdracht. Diegene die gaat maaien moet wel weten dat er boompjes staan. Als het de eerste keer is dit jaar dat er gemaaid wordt, dan kan het gras en onkruid best hoger staan als de jonge aanplant. Ik heb het ook wel een gehad toen ik nog in groenvoorziening werkte en met kooimaaier grasveldjes voor de gemeente moest maaien. Was de eerste maaironde van het jaar en niemand had mij verteld dat er een veldje bij was waar ze bloembollen gepoot hadden. Ze hadden gewoon gaatjes in gras gemaakt en daar bollen in gepoot. Die kwamen dus door het gras omhoog, maar was bij de eerste maaironde nog groen en niet veel hoger als het gras. Na 3 maairondes kwam de opzichter van de gemeente erachter dat die bloembollen ook elke keer meegemaaid waren. Jammer joh, geen bloemen dat jaar.
+2
nhfendt fan
Is hier in de buurt ook gebeurd , heb de tekening gezien van de jongen die moest maaien die was al niet heel duidelijk en het onkruid stond hoger dan de boompjes dus eigenlijk veel beter dat nu alles glad gemaaid is.
+7
jammermaarhelaas
Het is er met dit soort berichten ook om te doen de landbouw als natuurvernietiger neer te zetten
Tractor TV
@jammermaarhelaas Inderdaad, in het artikel staat dat het een loonwerker was en dan in de titel alsnog zeggen dat het een boer was.
+2
RaHeados
@Tractor TV voor de gewone burgers toch 1 pot nat. Trekker = boer denken ze waarschijnlijk.
+4
Van-Epscheuten
@RaHeados sterker nog, alles buiten de ring van amsterdam=boer 😝

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden boer en loonwerker geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN