Kan ik men pz maaier 165cm en 1 schaar wentelploeg nog gebruiken die altijd gediend heeft achter fendt 102s bij verandering tractor naar fiat 80 88

Kan ik mijn 1 schaarwentelploeg en pz maaier 165 cm nog gebruiken altijd gebruikt achter fendt 102s (spoorbreedte gemeten buitenkant banden rond de 170 cm )
De fiat 80 88 ( spoorbreedte gemeten buitenkant banden rond de 212 cm )

Deel dit topic

Reacties

wilbertkw
Spoorbreedte is midden van de band tot aan midden van de band. Als je 2 dezelfde banden op de trekker hebt kun je ook buitenkant tot aan de binnenkant meten. Stel de Fendt heeft 30cm brede banden is de Spoorbreedte 170-30 =1,4mtr. De Fiat heeft 45cm brede banden 212-45= 1,77mtr maar ik weet niet hoe breed de banden zijn kan dus nog anders zijn. De PZ kan wel achter de Fiat misschien iets meer naar rechts zodat niet achter de band zit. De ploeg is afhankelijk hoeveel spelmogelijkheden je hebt om deze breder te zetten. De maaier zal geen probleem zijn de ploeg afhankelijk of je deze opzij kunt verstellen en hoe breed de banden van de Fiat zijn als de ploegschaar 30cm ploegt en de band van de Fiat 55cm is, zal dat niet gaan.
belmans marc
@wilbertkw fent 102s 14,9/30
fiat 80 88 16,9/34
fiatjuh
@belmans marc Als je deze Fiat wil ,ga je geen spijt van krijggen! Hele nette trekker nog ,cabine zeer netjes en gewoon eerlijke trekker ,taaie motor en nog met omkeerbak ook,daar hoef je niet aan te twijfelen!
+1
Mauritsdb
Om te ploegen is de afstand tussen de banden bepalend voor de snijbreedte van de 1e schaar. Als de fiat 40cm meer ruimte heeft tussen de banden (ervan uitgaand dat de banden dezelfde breedte hebben als de fendt dan moet je de ploeg dus zo verstellen dat die 20 cm meer uit de midden hangt.
Waarschijnlijk heb je die stelmogelijkheif niet dus zul je de spoorbreedte moeten verkleinen.
De schaarbreedte van de ploeg is de afstand van binnenkant band tot punt/zoolijzer. Dit zal bij de 1 schaar denk ik rond de 35 cm moeten zijn voor een mooi resultaat.
Pauls
@belmans marc
Voor de maaier is het niet echt een probleem, je zal wss bij de 1ste en de 2de rondmaai nog wat gras platrijden, nadien kan het zijn dat je op het zwad rijd. Kan je de wielen niet verstellen, meestal is dit mogelijk om op smaller spoor te komen. 152 a 157 cm zou ideaal zijn, maar kijk dan of je banden niet een deel van het chassis raken aan de binnenzijde. Ik weet niet of je verstelbare velgen hebt, of vaste. Bij vaste zijn er 2 spoorbreedtes mogelijk, bij verstelbare zijn er meerdere (meestal 8 ) mogelijk en vaak ergens van 140-160 tot 210 -230 cm ongeveer afhankelijk van de achterbrugbreedte.
Voor de ploeg zou ik eerder uitkijken naar een 2 (of zelfs 3) schaar, de 1 schaar trek je scheef (meestal is dit goed tot 50 pk) afhankelijk of je veel wil ploegen, en de 2 scharen zijn er nog voldoende te vinden in okkazie.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden fiat , fendt , tractor , banden , pz maaier , spoorbreedte , maaier en wentelploeg geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0