Illustratie van:
11

Veenhuis VTT 300 - Wijzer giervat werkt niet

Goedendag
De wijzer van onze veenhuis vtt 300 werkt niet meer. We hebben vet in de wijzer gedaan en werkt nog steeds niet.
Weet iemand hoe ik de wijzer werkend kan krijgen.

Mvg

Deel dit topic

Reacties

Vlotter stuk? Als die vol mest staat, dan beweegt je wijzer ook niet meer.
Kun je m nog wel bewegen als de tank leeg is?
@assink ja het gaat gewoon op en neer met de hand ook als de tank vol is
@SemTimmermans zit er nog wel een vlotter aan?
+1
@Kosk123 Nee, dan kun je hem niet bewegen. Bij mijn vtt200 zat er namelijk een 40 a50 liter stalen tank aan als drijver. Nu heb ik daar een 25l compressor voor gebruikt. Terwijl in mijn 3asser gewoon een kunststof bal zit die nog kleiner is als een voetbal
+1
@SemTimmermans Heb dit ook gehad, vlotter zat vol mest. heb via de zijaansluiting de vlotter schoon gespoten en daarna met de purspuit met daarop een dunne pijp de vlotter vol pur gespoten, ziet er van binnen beetje raar uit, maar werkt perfect
En bij een volle tank staat ie zeker onderin? Dan is het haast wel zeker de vlotter die vol staat.
@assink hoe moet je de vlotter open krijgen gewoon bij de wijzer neem ik aan
@SemTimmermans Nee, van binnenuit de tank. Bij mijn vtt200 tenminste
De buis tussen de wijzer en de vlotter żal wel doorgeroest zijn, Anders krijg je de wijzer nooit van boven naar beneden met je hand.
Dwa als het mechanizme herzelfde werkt als bij een vmb 10.000
Die vlotter is lek, maar zit niet helemaal vol, wel vol genoeg dat ie niet meer omhoog komt. Tank open, lek op zoeken, plaat dr over als dat nog de moeite is, anders iets anders er aanmaken. De mijne was door op de plek waar hij op de tankwand rust, de rest was nog in een goede staat. Verder kan je dan ook direct even kijken of de ophang punten nog wat werk nodig zijn, het scharnierpunt aan de achterkant is op den duur door gesleten en dan gaat hij stevig hangen, kan je gewoon opvullen met een strip oid.
Hoe heb je dit opgelost? Is het ook mogelijk om gewoon een simpele vlotter met ballen erin te hangen in plaats van die lompe ton?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Veenhuis VTT 300 en hebben de trefwoorden veenhuis en wijzer geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
ONDERWERPEN