Illustratie van:
11

Deutz-Fahr DX 3.10 - Deutz Dx 3.10 stuitert op koppeling

Mijn Deutz DX 3.10 stuitert in zijn lage groep en achteruit als ik van stilstand weg wil trekken.
Als ik de koppeling vast houd op het aangrijping punt dan gaat hij amper vooruit/achteruit maar als ik de koppeling dan een heel klein stukje omhoog doe dan schokt hij in een keer weg. Dit is erg irritant als je een werktuig wil aankoppelen en je erg precies moet rijden want rustig wegrijden doet hij niet maar hij doet dat al schokkend.

Deel dit topic

Reacties

Heb je toevallig ook lekkage middenonder? Een oorzaak kan nl. zijn dat de koppelingsplaat vet is. Dat kan komen door een lekke keerring vanuit de versnellingsbak.
Je kunt proberen om de koppeling in een hoge versnelling, handgas op 1500 toeren, met handrem erop, even flink te laten slippen. Niet té lang, als de rook eraf komt, ben je de boel aan het verbranden.
Dit kan even soulaas bieden, maar als er een olielekkage is, zal het probleem terugkomen.
@roscho hoi, nee ik heb geen lekkage hij is droog
Abrupt in de koppeling hebben wel meer deutzen last van, misschien iets zwaars laten trekken en poosje laten slippen? Niet te lang natuurlijk, als de platen een tijdje gekleefd hebben gezeten wil dat wel eens helpen
Hallo
Dit probleem ligt vaak aan drukgroep.
Alsje van dit probleem af wil nieuwe drukgroep plus koppelingspedaal monteren.
Ik heb dit probleem ook gehad met mijn 3.30, koppelingskabel vernieuwd en probleem was opgelost . (Kabel was uitgerafeld).
@Jack Moerenhout aha, ja, dat kan ook bij de starcab, ging even uit van de cabrio of variocabversie, die hebben stangen als bij 06, had zelf een cabrio 3.10
@Jack Moerenhout hoi, ik heb niet perse het idee dat mijn kabel is uitgerafeld. Kan je dat ergens aan zien dat hij uitgerafeld is??
@matthew-naaijen is toen vervangen door lmb, monteur liet het naderhand zien, maar ik denk als je de kabel losmaakt bij de kant van de drukgroep dat het pedaal niet zo soepel gaat.
@Jack Moerenhout oke, ik
Zou vanmiddag eens even kijken
@Jack Moerenhout

Als je koppeling zwaar gaat is dat ook een teken van een bowdenkabel die niet lekker meer is. Kan een wereld van verschil zijn.
@matthew-naaijen
Alles gaat beter als je in een grotere groep manoeuvreert dan kan je met de methode jij beschrijft met heel iets koppeling op laten komen preciezer doseren.
Probeer het maar uit waar ruimte is.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr DX 3.10 en hebben de trefwoorden deutz , koppeling , wegrijden , deutz-fahr en trekken geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0