Illustratie van:
1

David Brown 885 - Problemen met de koppeling

Ik heb dit voorjaar een nette 885 gekocht met 2500 draaiuren.

Alle meters werken nog, de kabelboom is origineel en aan de pedalen is te zien dat ie niet veel gedaan heeft.

Na de eerste lange rit (120+ km) was er daarna iets geks.

Koppeling intrappen en inschakelen gaat met gekraak. De ene keer beter dan de andere. Maar sinds kort is het zo dat de trekker bij inschakelen eigenlijk al weg wil.

Ik heb bij pedaal gekeken en bij dit type kan je het armpje wat onder het pedaal zit van de as afhalen en een aantal tandjes omsteken. Dat is wel ff rommelen, maar ik heb m gemonteerd en toen geen gerammel in de bak, maar een slippende plaat, kortom, de plaat blijft soort ingetrapt. Weer een keertje zitten rommelen en nu lijkt het goed te gaan.

De plaat is wellicht zo oud als de trekker zelf, en het klinkt nu logisch dat de plaat naar mate de tijd voorbijgaat dunner wordt en dus het druklager verder moet om te ontkoppelen. Dat verklaard waarom de bak tandenknarst, het druklager kon niet verder.

Iemand enig idee of het verstellen van dat koppelingsarmpje op de as met al die tandjes de juiste oplossing is?

Mvg Ruud

Deel dit topic

Reacties

Het verstellen van het koppelingsarmpje is inderdaad de goede manier Meestal moet je het armpje een of twee tandjes tegen de klok in verzetten. ook zit er nog een stelboutje waar het armpje op komt . Dit is voor de vrijeslag van het pedaal te regelen. De hoogte van het pedaal boven de treeplank moet ongeveer 17 cm zijn. En de vrije slag +/- 2,5 cm

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 885 en hebben de trefwoorden trekker , koppeling , versnelling , afhalen , voorjaar , bak , type , pedaal , david brown , Druklager en kabelboom geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
229