Illustratie van:
6

John Deere 1630 - Tips om mijn trekker te spuiten

Hallo,

Ik wil mijn John deere 1630 gaan spuiten. Dit wil ik gaan doen met een bovenbeker verfspuit. Maar ik weet niet hoeveel liter compressor er nodig is om mijn verfspuit aan te drijven. Ik vroeg me ook af of ik gewoon met de standaard Ral kleuren van John Deere (Ral 6001 en Ral 1018) mijn trekker kan spuiten of dat ik mijn trekker met een lichtere kleur moet gaan spuiten. Ik heb nog geen verf en primer gekocht dus ik dacht welke primer- en verfmerk raden jullie aan? En op welke volgorde moet ik mijn trekker gaan spuiten? Alle tips zijn welkom!!

Alvast bedankt,
W-JD

Deel dit topic

Reacties

John Deere kleuren zijn geen ral nummers. Heb je al een compressor of moet je er een gaan aanschaffen?
@deeremeneer Heb er wel eentje staan alleen ik denk dat ie te weinig luchtinhoud heeft dus ik denk dat ik er nog eentje moet kopen.
+1
Compressor met 100 liter tank is wel lekker, anders blijft hij continu loeien. Goede vochtafscheider ertussen, anders heb je vocht in de verf. Drukregelaar en kijk goed naar hoeveel druk je verfspuit nodig heb. Een HVLP (high volume low pressure) heeft max. 2 bar nodig op de spuit.

Uiteraard alles goed schoonmaken. Ontvetten staat met stip op 1. Totdat je er schijtziek van wordt 😁
@yoohan Oké bedankt ik ga het opvolgen!!
+1
Als je trekker gaat opspuiten zijn er een aantal dingen belangrijk.
1ste zorgen dat werkstuk goed voorbereid is dat is het allerbelangrijkste.
2de kom alles goed ontvetten
3de zou ik er een 2k epoxy erop zetten. Is wel duurder maar is wel beter.
Dan ga je doorspuiten of alles weer opschuren nogmaals geld het voorbereiding.
4 komt de lak
Het groene is een recept van john deere die kun je laten maken bij een verfwinkel. Geel wordt tegenwoordig 1018 gebruikt. Ook bij deze zou ik 2k lak pakken. Mooiste is alles bij elkaar te houden. 2k grondverf en 2k lak. Het kan wel eens zijn dat een 1k grondverf en daarna 2k lak erover kan wel eens tegen elkaar werken.

Als compressor zou inderdaad minimaal 100 literatuur hebben maar belangrijker is hoeveel hij pompt.
Als je gaat beginnen zorg dat je keer de compressor leeg laat. Daar komt veel condens in.
Wat ze je aanraden een vochtscheider gebruiken.
Als je nog een spuit zou moeten kopen zou ik in jou geval voor een protec hvpl gaan met de naald 1.3 deze kun je mooi lak mee spuiten.
@johndeere 2650 Oke heel erg bedankt voor je hulp ik ga er zeker wat mee doen!!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 1630 en hebben de trefwoorden trekker , john deere , compressor , Spuiten , verf , kleur , ral , kleuren , ral kleuren , john deere 1630 en restaureren geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0