Illustratie van:
10

Deutz D6006 - Alternator of dynamo?

Hallo allemaal weet iemand of dit een alternator is of een dynamo? Alvast bedankt. Mvg

Deel dit topic

Reacties

Hierbij foto's

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

@wout-geens ja, dat is een gelijkstroomdynamo
@dx11
Dat is een wisselstroom dynamo deze kan zo op de accu worden aangesloten. Een gelijkstroom dynamo heeft een regulateur nodig.
@Klein Rot accu is ook gelijkstroom. Plus en min. Deze heeft koolborstels. Kun je zo op de accu aansluiten inderdaad
@dx11 Hoe moet ik die aansluiten op de accu?
@wout-geens zou zou het moeten

(klik om te vergroten)

@dx11 merci
Quote Reactie van @dx11:
accu is ook gelijkstroom. Plus en min. Deze heeft koolborstels. Kun je zo op de accu aansluiten inderdaad

't Verhaal ligt iets ingewikkelder. Voordat je een dynamo of alternator aansluit op een accu, moet eerst de spanning geregeld worden. Standaard geeft zo'n dynamo wel 17 volt af en dat is veel te veel. Daarom moet er een spanningsregelaar tussen. Bij de meeste wisselstroomdynamo's (=alternator) zit die op de dynamo opgebouwd, daarvan kun je inderdaad de B+ pool rechtstreeks op de accu zetten. Bij de gelijkstroomdynamo's wordt die los van de dynamo opgebouwd. Die spanningsregelaar zorgt ervoor dat de laadspanning zo rond de 14 volt ligt.
N.b: bij een alternator is nog wel een controlelampje nodig, wat een lichte spanning op de D+ pool zet. Daarmee wordt een eerste magnetisme in de alternator opgewekt, wat ervoor zorgt dat het ding überhaupt werkt. Dat lampje zit op je dashboard en krijgt stroom vanaf het contactslot en de - pool van het lampje loopt dus naar de alternator D+.
@dx11

Hu , o ja ? Dit slaat op je eerste reactie ...
+2
Dit is een alternator om de bedrijfszekerheid te garanderen en de brandverzekeringspremie laag te houden had ik mij t ding eerst eens grondig schoon gemaakt.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D6006 en hebben de trefwoorden deutz en mvg geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
ONDERWERPEN