Illustratie van:
4

Deutz D6006 - Alternator of dynamo?

Hallo allemaal weet iemand of dit een alternator is of een dynamo? Alvast bedankt. Mvg

Deel dit topic

Reacties

Dat kan ik zo op afstand niet zeggen. Een dynamo levert gelijkstroom en een alternator wisselstroom, maar het woord dynamo is ook nog gewoon gebleven toen er alternatoren gemonteerd werden. Dus een wisselstroomdynamo.
Het lijkt me dat op die trekker oorspronkelijk een dynamo zat, maar vanwege de stroomopbrengst kan hij best vervangen zijn door een alternator.
Plaats even een fotootje, dan herkent iemand het ding wel.
@wout-geens In je topic van eergisteren vroeg je dat ook al ; en op die foto,s staat een alternator ( ik denk een Bosch)
Een alternator genereerd wisselstroom , maar door de ingebouwde diode brug heb je op de uitgang (B+) gelijkstroom .
Ook zit bij deze alternator de spannings regelaar opgebouwd (dat in dit geval zwarte ronde kastje ) van het merk Huco
+1
Quote Reactie van @basia:
In je topic van eergisteren vroeg je dat ook al

Dus als ik het goed begrijp, heb ik het bovenstaande geschreven voor de kat z'n viool omdat het een dubbele posting is.
Jammer dat @wout-geens nog niet door heeft dat dubbele postings ook dubbele antwoorden opleveren van dubbele leden, die daar dubbel over nadenken en dat die antwoorden dan niet bij elkaar staan.
+1
@roscho

Ja , ik snap het even ook niet meer ; bij beide topics staat 1 dag geleden ; en als je bij eergister kijkt ; zie je het topic met fotos ; en reacties van andere TF leden

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D6006 en hebben de trefwoorden deutz en mvg geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
ONDERWERPEN