Illustratie van:
11

Fendt 308/90 - Hydraulische ventielen willen smoren

Beste mensen, sinds kort in het bezit van een Fendt 308/90 Holland farmer uit ‘99.Maar nu vind ik het wel makkelijk dat je bij verschillende werkzaamheden de olie toevoer kunt afsmoren
Tot op heden niet gevonden hoe en waar dit kan? Naast de kruishendel zitten 2 draaiknoppen waarmee je hem alleen maar mee kunt blokkeren dacht ik. Onder de cabine een kogelkraan gevonden met haas-schildpad erop maar dit helpt ook niks. Iets verder onder de cabine nog 2 draaiknoppen gevonden, deze kun je iets uittrekken en 90 graden verdraaien maar heeft ook geen invloed.
Ben eigenlijk op zoek na een reduceerknop maar kan nergens wat vinden.
Jullie hier nog antwoorden of ideeen op?

In afwachting
M.v.g. Robert

Deel dit topic

Reacties

@RMLLG volgens mij hebben die geen doorstroom regeling. Dat was toen een beetje een budget Fendt.
@redeagle14
De 308/90 was juist de luxe versie. Die waren vaak ook uitgevoerd als Holland Farmer met alle opties erop
Olie stroom kun je niet smoren bij deze. de kogel kraan onder de cabine met haas schildpad is de tandem pomp samen te voegen. dan krijg je de olie die naar de orbitrol gaat er ook bij.
Ik heb gewoon een mannetje en een vrouwtje snelkoppeling met daartussen een regelbare storing. Kost een 80 euro denk ik; is 20 cm lang en snel uitwisselbaar; eventueel ook met een oudere trekker.
+2
@PieterA maar dan ben je gewoon energie aan het verstoken. Kost ook nogal wat tegenwoordig.
+1
@PieterA dan kun je beter een instelbaar stroomregelventiel pakken die de rest terug stuurt naar de drukloos retour. Kost maar weinig meer, en dan wordt de olie ook niet heet als je hem lang gebruikt en het kost geen extra vermogen
@InsaneNL Klopt, maar mijn oplossing is simpeler. De buurman komt er ook wel eens om. Geen uitleg bij nodig.
+2
@PieterA is zeker simpeler maar wel uitkijken met constant gebruik, bijv een hydromotor. De olie kan loei heet worden en dat is weer slecht voor je hele hydraulische systeem.
@InsaneNL Dat klopt wel. Bij machines met een uitgebreide hydrauliekvraag pakken we een andere trekker.
Als ik een trekker koop wil ik er ook een handleiding bij, of ik hem zelf moet organiseren kan me niet schelen, maar zonder wil ik niet.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 308/90 en hebben de trefwoorden olie , fendt , cabine , ventielen en hydraulische geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0