Illustratie van:
6

Deutz D30 - Verschil tussen motorblokken

Hoi allemaal, ik ben momenteel bezig met een deutz d30 uit 1964 te restaureren. ik heb een injecteur die vast zit dus waarschijnlijk moet ik een nieuwe kop kopen. nu heb ik ergens een volledige blok (f2l511) gevonden. wat is het verschil met mijn huidige blok (f2l812)? kan ik hiervan dan bv de kop gebruiken of zou het ook mogelijk zijn voor de hele blok te vervangen? ook ben ik nog opzoek naar nieuwe spatborden maar vind ik hier nergens een goede site voor waar ik deze zou kunnen vinden. Weet er iemand nog goede handelaars die spatborden zou kunnen hebben?

groetjes en alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

+2
F2l812 staat voor Fahrzeugmotor 2 cilinder Lüftgekuhlt motor reeks 8 slaglengte 12 cm dus 120mm

Een f2l511 is een kompleet ander blok, je kunt alles pas maken 🤪

Maar raad het niet aan
+1
Zo'n injector moet er toch uit te halen zijn,
Of zit dit anders al standaard?
+2
Hoezo zit die verstuiver vast? Als jij (uit mijn hoofd) sleutel 30 pakt met een meter pijp erop dan komen ze meestal wel los, mocht dat niet gaan, dan met een zachte vlam de moer die om de verstuiver heen zit voorzichtig warm maken, niet heet want aluminium smelt al eerder. Dan komt hij 100% los. Voor zoiets kleins ga je geen andere motorblok inbouwen lijkt mij...
+1
@Kramer U800 precies eerst voorzichtig de moer heen en weer draaien zodat deze goed draaien wil en dan de sleutel erop en alles eruit draaien, met de moer trek je hem omhoog
+2
@goeiedag eem Meestal lukt dat inderdaad wel. Het enigste nadeel is dat je alleen maar een steeksleutel erop kan zetten. Ik heb nog nooit zo'n wartel kapot gedraaid, ook niet als het al 50 jaar zit, beetje kruipolie erop en heen en weer jutteren en dan komen ze wel.
+1
@Kramer U800 zo hebben wij ze 10 jaar geleden ook uit onze d40 gehaald ze kraakten eruit, maar kwamen er wel uit

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D30 en hebben de trefwoorden hoi , blok , deutz , spatborden , motorblok , kopen , kop , f2l812 , Deutz D30 en restaureren geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0