Hoeveel pk nodig voor cyclomaaier? Kan dat bijv. Met de Yanmar f20 (24pk)?

Ik heb een stuk land van 0.8 bunder wat ik graag zelf zou willen hooien ivm. het onderhouden van bloemrijk grasland.

Daarvoor heb ik een trekker met cyclomaaier nodig (natuurlijk). Ik weet alleen niet wat voor trekker. Heb ik aan een 24 pk minitrekker genoeg vermogen om een cyclomaaier van 1.35 of 1.65 of 1.85 m te kunnen gebruiken?

En voor een schudder, hoeveel pk is daarvoor nodig?

Het liefst wil ik een kleine trekker die, met toebehoren, weinig ruimte inneemt. Voor een stukje van 0.8 ha is een grote ook niet perse nodig. Maar de trekker moet natuurlijk wel de maaier goed kunnen trekken.

Kortom, wat is de ideale combinatie van trekker, cyclomaaier en schudder?

Deel dit topic

Reacties

+1
Fast Eddy
Je hebt voor die kleine trekkertjes ook speciale maaiers. Een gewone cyclomaaier is teveel van het goede.
Of de trekker moet groter.
+1
bartjuh
Zo'n vicon schijvenmaaiertje weegt ook lang zo veel niet als een cyclomaaier.
Jerommekke
Een cyclomaaier van 1.35 m weegt 245 kg. Dat zou toch wel achter de yanmar f20 moeten kunnen? Het minimale vermogen voor die maaier is namelijk 20 pk
+3
CoenNijenhuis
@Jerommekke Je zou ook een vingerbalk kunnen overwegen, mooi licht, compact en voor bloemrijk grasland ook ideaal.
Jerommekke
@CoenNijenhuis
Dat is wel een goeie tip! Ik wil het vooral gebruiken om te hooien, en het maakt mij niet echt uit wat voor maaier ik daarvoor gebruik, als het hooi maar goed wordt.
Klein Rot
@CoenNijenhuis
En neemt in de stalling niet zoveel ruimte in
Fast Eddy
@Jerommekke

Wat weegt jou Yanmar? De pk`s zijn er wel maar de massa niet. Ik denk dat je beter een iets grotere trekker kan nemen. Uiteindelijk heb je daar meer plezier van en heb je meer keuze in machines.
Jerommekke
@Fast Eddy de Yanmar f20 weegt 1095 kg
+1
Pauls
@Jerommekke Wij reden vroeger met een MF 35 X met (PZ) cyclomaaier 1.65 en een strela hooier 3m. 44 pk was allemaal nodig in een zwaar gewas in kleine versnelling ( L1 of 2), als het voor paardenhooi is, is het vaak een zware snee dat erop ligt. Ook het heffen ging maar net, als je op de weg wat hevig vertrok, ging het neusje wel effe in de lucht, dit is omdat een groot deel van het gewicht aardig naar achter zwenkt, ook de hef hoogte voor de hooier ging het maar net om alles voldoende van de grond te houden in een pad met sporen in. Ik vind het persoonlijk wat krap bemeten met jouw yanmar. De (2 trommel)hooier vraagt niet zoveel pk..Ook jouw spoorbreedte lijkt me te smal om makkelijk te rijden, ik denk dat je zonder wielgewicht in de linkerband, deze bijna altijd van de grond komt bij een 1.65 m cyclomaaier, mss zelfs met een 1.35m maaier, dus die messenbalk lijkt me meer voor jouw gebruik als je de yanmar wil gebruiken.
+1
Is een mf 35 niet wat? Of een fordson dexta? Kan je iets meer meer tillen en iets meer gewicht als een minitrekker
+1
RolandK
Wat @Fast Eddy zegt is denk ik de mooiste oplossing, pak een maaier die speciaal voor de mini trekker gemaakt is. Scheelt je een trekker aanschaffen en volgens mij heb je die maaiers ook nog wel in een redelijke breedte.
+2
Jerommekke
@RolandK
Ik heb die Yanmar nog niet gekocht hoor. Het leek me alleen wel een mooi ding, mits die alles ook goed zou kunnen. Anders lijkt mij een mf 135 (zie afbeelding) ook wel wat. Redelijk compact, maar wel genoeg vermogen, en ziet er ook nog eens leuk uit.

(klik om te vergroten)

Mf 135
Klein Rot
@Jerommekke
Zeker meer trekker dan een Yanmar voor het werk dat je ermee wilt doen
+1
Iseki jos
26 pk met talex 135 maar met korte bok voor minitractor.
Gaat prima

(klik om te vergroten)

Fast Eddy
@Iseki jos

Dat zeg ik ook. Als je de machines koopt die voor mini trekkers zijn gemaakt is er niks aan de hand om de Yanmar F20 te kopen. Je hebt alleen een beperkte keuze helemaal bij gebruikte machines.
+1
Jerommekke
@Fast Eddy
Dan heb ik liever meer keus en een iets grotere trekker. Is sowieso wel handig, ook ivm het trekken van een kar en dergelijke. Het enige wat de grootte beperkt is de ruimte in de schuur. Die is namelijk niet heel groot en de deuren zijn maar iets van 2 meter hoog. Maar mij lijkt de mf 135 ook wel wat. Wat groter dan de Yanmar, en meer vermogen en gewicht
Fast Eddy
@Jerommekke

Zo`n MF 135 is niet zo groot. De onderdelen zijn er zat voor te krijgen. Ik weet alleen niet of ze een doordraaiende aftakas hebben. Anders staat de maaier stil als je de koppeling intrapt.
+1
Jerommekke
@Fast Eddy
Hij heeft een doordraaiende aftakas, dus dat komt goed. Ik denk dat dit trekkertje wel aan mijn wensen voldoet!
bluepower12
@Jerommekke mf 135 is een goede optie maar een ford 2000/3000 ook
volvo430
Of misschien een trekker met geïntegreerde vingerbalk? Dan heb je dat probleem opgelost!
+1
Iseki jos
Kiek beetje schudden en harken.
Als mp beetje in de gaten houd komt er altijd wel keer wat langs wat past

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
roscho
Ik denk idd. dat je met een iets grotere trekker beter af bent, zoals die MF 135. Die heeft gewicht genoeg, dus met een beetje cyclomaaier blijft hij wel rechtop. Overweeg je om ook je gazon en evt. tussen boompjes te gaan maaien, dan is hij weer net te groot.
Bij een grotere trekker heb je ook niet direct 4wd nodig, iets waar je met zo'n Yanmar wel aan zit. Scheelt weer flink in de aanschafprijs.
Zorg wel dat je er een uitzoekt met kenteken, dan mag je ook op de weg. Anders heb je daar eerst weer trammelant mee.
+1
contitour
Ik heb zelf een paar jaar gemaaid met een Ferguson TEF (28 PK) en een Fahr 135 cm trommelmaaier. Als het gras niet te lang is gaat het wel, maar bij hoog 1ste snede paardengras, is het echt krap aan. Hij heet er dan echt moeite mee om dat lange spul tussen de trommels door te krijgen.

Nu heb ik voor de kleine postzegels een busatis dubbele messenbalk van 150 cm. Deze kan ook achter mijn Yanmar van 18 PK en qua vermogen kan dat prima uit. Ze zijn alleen wel wat onderhouds gevoeliger als een trommel of schijven maaier. Ook heb ik er ff me moeten leren werken voor het lekker ging.
Voor schudden en harken heb je weinig pk nodig tenzij er heel veel ligt of je hele grote schwaden wilt maken.

Grts. Bouke
roscho
Quote Reactie van @contitour:
paar jaar gemaaid met een Ferguson TEF (28 PK)

Het maait perfect, het is alleen jammer dat de breedte van de trekker precies zo uitkomt dat je over het gemaaide zwad rijdt. Ik weet ook niet of je dat bij die breedte kunt voorkomen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden yanmar , trekker , schudder , cyclomaaier , vermogen , hooien , grasland , maaier en trekken geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
24
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0