Illustratie van:
3

Fendt 304 LS - Raar piepgeluid bij rijden en lekt olie

Mijn fendt 304ls maakt tijdens het rijden een raar piepgeluid alsof deze op de handrem staat. En het laatst is er denk ik iets geknapt aan de rechter achterkant waardoor er allemaal olie ging lekken. Weet iemand wat dit kan zijn en hoe je het oplost?

Deel dit topic

Reacties

Olie lekken, in de buurt alles schoon spuiten en dan goed kijken. Is waarschijnlijk hydro olie, aan de rechterkant zit ventielblok. Kan ook slang van hulpcilinder zijn, als deze er op zit. Eventueel even druk zetten op de hef en de hydroliek zodat je kunt zien waar het weg komt. Bij dubbelwerkend op beide kanten even druk zetten. Let op dat de hydroliek niet droog komt te staan, dat is een dure grap, bovendien wordt de trekker dan onbestuurbaar. Succes.
Piepgeluid hier aantal jaar geleden ook gehad, bleken de voorremmen te zijn en piepte vreselijk.
Wat ik weet is dat toen de voorremmen vervangen zijn en waarschijnlijk meer. Het lijkt me logisch dat door de jaren heen op een gegevn moment de remcilinders blijven hangen of de veer breekt, het zo zoiets kunnen zijn maar dat word gewoon even zelf uitzoeken denk ik.
Dankjewel voor de tips, zal er eens naar gaan kijken.👍

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 304 LS en hebben de trefwoorden olie , fendt , lekt , handrem , lekken en lekt olie geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0