Welke kleine pakjespers kan aan een ford 3000

Dag iedereen.
Ik ben op zoek naar een kleine pakjespers en vraag me af welk type/merk het meest geschikt is voor een ford 3000 met 48 pk. De pakjes pers zal vooral dienen om hooi te persen.
Als iemand nog tips heeft bij het aanschaffen van een pers zijn ze altijd welkom.
Alvast bedankt.

Deel dit topic

Reacties

+2
goeiedag eem
Newholland 276 376, maar deutz fahr hd 440 john deere 346 , heeft een wokkel invoer en heb je vaak minder invoer problemen, Dit zijn mooie persen voor zon trekker. Hoe goed de pers is is puur afhankelijk van hoe ze onderhouden zijn, daar zegt een merk weinig over. De een zweert bij Welger, maar zijn die slecht onderhouden doen ze het ook niet, zo zweer ik bij New holland of deutzfahr persen maar zijn die in slechte onderhouden doen ze het ook niet, dus bij een 2e hands pers zegt in mijn ogen de staat meer dan het merk,
demuywo
De oude Claas persen kunnen ook, mijn oude Markant vraagt volgens papieren 30pk...
En inderdaad, onderhoud zegt alles...
jammermaarhelaas
Heb je een ondertrekhaak aan de 3000?
ELiNey
@jammermaarhelaas nee die heb ik niet. Zou het niet gewoon lukken met een gatenbalk?
+2
jammermaarhelaas
@ELiNey

Heb ik geen ervaring mee, maar als je die goed vastzet (dat deze niet meer of amper nog heen en weer gaat) zou het denk ik wel gaan.

Ik denk wel dat je er rekening mee moet houden bij de aftakas van de pers, deze moet dan wel lang genoeg zijn wanneer de pers van een trekker met ondertrekhaak af komt.

Voordeel is wel dat het draaipunt verder terug ligt (meer naar het midden van de aftakas) en zodoende de aftakas kruiskoppeling aan de kant van de trekker een kleinere bocht maakt bij het nemen van bochten.
+1
Pauls
@ELiNey Meestal gaat gatenbalk ook goed, vind ik zelfs aangenamer rijden, als je hem goed vastzet in breedte dat ie niet zijdelings kan gaan, soms zelfs bij heel brede zwaden, een paar gaten naar rechts versteken op't veld zodat je netjes naast het zwad kan rijden, en niet af en toe op het zwad, bij op de baan rijden, bijna geheel naar links. ( en natuurlijk ook nog de normale verstekinstelling gebruiken). Wat wel makkelijk is dat je dan afen toe makkelijk de pickup een beetje kan heffen door de hef te verhogen zodat je makkelijker een zwad door een gootje niet alle tandjes in de grond hebt zitten. En wat ik dan ook afraadt is naar links zwenken, enkel rechts aanhouden, dus zwad tegen buitenkant zover mogelijk naar binnen halen zodat je er langs de buitenzijde langs kan. (en de raad die jammermaarhelaas meegeeft is ook belangrijk aftakas moet voldoende lang zijn).
PK's genoeg normaal wij reden vroeger met 44 pk en ging aardig goed, wat eerder van belang is dat je de juiste versnelling hebt zodat je in 10-12 slagen een pak stro hebt en 15-17 slagen een pak hooi, dat was vroeger onze snelheid zowat, maar ieder doet hiermee wat ie wil.
+1
demuywo
Sommige moeten aan de gatenbalk...
+3
a3vandiejen
Hier een welger achter de 3000.
Hangt inderdaad in de gaten balk.
Perst prima.
Maar weet voor de rest niet hoe of wat.
Is van een maatje van mij.

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden persen , ford , hooi en pers geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN