Hydroliek aansluitingen voor hefmast maken op Holder a55

Wie kan me op weg helpen hoe ik een externe hydroliek aansluiting kan maken voor een hefmast achter een Holder a55.

Deel dit topic

Reacties

AG35
Wat voor uitvoering, van de a55 heb je? Het grote verschil, tussen de eerste en tweede uitvoering, is nu net de hydrauliek.
HolderA55
Volgens mij de eerste, uit 1971.
AG35
Dan heeft jouw A55 dus zo een stuur en hydrauliek?
HolderA55

(klik om te vergroten)

HolderA55
Deze uitvoering is het
HolderA55

(klik om te vergroten)

AG35
Ja die die op mijn foto is een A30 maar de hydrauliek is hetzelfde. als je het kapje wat over het ventiel zit eraf haalt zie je hetzelfde
AG35
Hier is het te zien

(klik om te vergroten)

AG35
Het voorste blokje, waar geen verf op zit is het splitsventiel, hier komt onder de olie vanaf de pomp binnen. Aan de voorkant, gaat een vaste hoeveelheid olie naar je stuurhuis, en vanaf daar ook weer retour naar je olie voorraad.
Alle olie die over is gaat naar je hefventiel, wat er op de foto achter zit. Je kan 2 dingen doen voor je externe aansluiting, je pakt het voor het hefventiel, of erna. Het is wat jouw voorkeur heeft. Je kan natuurlijk nooit olie aftakken voor het splitsventiel.
HolderA55
@AG35 👍 dankjewel, ik ga morgen direct kijken hoe het zit. Is de groene leiding aan de andere kant de retour waar ik op kan inkoppelen?
AG35
@HolderA55 hier zie je het van boven, zie nu dat ik het net niet helemaal correct heb beschreven. De achterste leiding is die van het stuur, die gaat onder door en omhoog. daar moet je vanaf blijven. De voorste , wat hier knietjes zijn, is alsbij jouw als alles origineel is een leiding. deze gaat naar het hefventiel. Van deze kan je met het juiste ventielenblok aftakken. maar alleen met een geschikt ventielenblok.

(klik om te vergroten)

AG35
@HolderA55 wat voor functies heeft je hefmast? Als het alleen enkelwekend omhoog omlaag is, kan je ook na het hefventiel een driewegkraan zetten.
HolderA55
Nee er zitten twee slangen met een ventiel blok op voor de functies hoog/laag, shiften en neigen.
yoohan
@HolderA55
Dan heb je een enkelwerkend ventiel nodig voor druk en een drukloos retour. Dan kun je al met de hefmast werken.
HolderA55
AG35
Dan zou je, zoals yoohan al schrijft genoeg hebben aan enkelwerkend en drukloos retour. Je kan dit maken door een drieweg kraan na het hefventiel te zetten, en je drukloos retour kan op het hefventiel bij de retour. Je moet dan alleen de hendel van je hefventiel vastzetten. Of het ventielenblok wat bij jouw hefmast zit,geschikt is om voor het hefventiel ertussen te zetten weet ik niet

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden Holder , hydroliek en aansluiting geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0