Wolf aanvallen op koeien in Drenthe

Ik weet niet hoe het elders is maar hier in Drenthe loopt het de spuigaten uit Dagelijks sterven er hier dieren door de wolf. Schapen /Geiten /Ponys /Paarden /Koeien / wild enz Te veel om op te noemen .
Vandaag een vaars en woensdag een 8 maanden drachtige koe
Het is vechten tegen de bierkaai om ze te laten verdwijnen op legale wijze (ander is te link )
facebook.com/reel/1656662238188088/

Deel dit topic

Reacties

ambu954
Helaas het slachtoffer

(klik om te vergroten)

De vaars
+3
cyrus-van-gelder
@ambu954 niet best!!!!
  • 😨😨😨😨 bij ons in Friesland zijn er wel schapen aangevallen.
    Dat was een tijd terug in Rintsumageest, vlakbij ons.
    Volgens sommigen kan het ook een hond geweest zijn,maar ik weet het niet hoor
    • 🤔🤔🤔 je hoort / leest / of ziet dit wel steeds vaker.

+3
donkey63
Zijn met z'n allen aan het wachten tot er mensenslachtoffers vallen!!
Gaat helemaal de verkeerde kant op!
+1
ambu954
@donkey63 Hier in het dorp is een hobby boer aangevallen ( toen hij zijn dieren beschermde) en in het ziekhuis beland Op bevel van de burgemeester is de wolf afgeschoten Maar nu kunnen beide zich voor de rechter verantwoorden er zijn van div partijen aanklachten ingediend
+11
donkey63
@ambu954 Op mensen schieten wordt minder zwaar gestraft als op dieren!!
Omgekeerde wereld.
+7
schluterman
@donkey63 Nederland met al zijn mooie regels he
+2
ambu954
@donkey63 Dat zei een jager laatst ook tegen mij toen ik vroeg om er wat lood aan te besteden
dennisbouter
@donkey63 en hoeveel gevallen zijn daar van bekend? Van nature valt een wolf geen mensen aan.
+6
langeslagdiesel
@dennisbouter hoeveel moeten het er dan zijn volgens jou voordat er op gereageerd mag worden?
+6
willemk
@dennisbouter waar hasło jij Die wijsheid vandaan? Vroeger was een Wolf bang voor de mens(omdat Die de kans liep doodgemaakt te worden. Nu betekent een mens een makkelijker prooi. Of dieren Die gehouden worden of de mens zelf.
Alleen de groenen op 4 hoog in Amsterdam kopen Geen gevaar
+1
cyrus-van-gelder
Quote Reactie van @willemk:
Die

Op 4 hoog in Amsterdam wonen geen boeren denk ik.
Misschien wel mensen die denken er verstand van te hebben.
Maar als je vee zo te grazen word genomen, kan ik er niet om lachen.
Ben dan geneigd om maatregelen te treffen dat het niet weer gebeurt.
Bij ons wel gebeurt dat het een rottweiler bleek te zijn( is een hond dus)
Heeft ie nooooit meer gedaan hoor.
+1
DB780
@cyrus-van-gelder Op 4 hoog in Amsterdam hebben ze geen last van wolven
+2
cyrus-van-gelder
@DB780 vast niet nee. En als het wel zo is , dan vast een tamme wolf die net brokjes heeft gehad.
  • 😜😜😜😜😜😜
+7
contitour
@dennisbouter en.wikipedia.org/wiki/List_of_wolf_attacks/
Hier heb je een redelijk overzicht over hoe vaak, waar en waarom. Is niet zo'n bekend lijstje in Nederland................. Ik vindt de wolf een prachtig dier hoor, maar ik vraag me wel af of dat dat past in Nederland met 17.5 miljoen mensen en intensieve landbouw. Wat ook vaak wordt vergeten is dat het hele land vol gebouwd gaat worden met schrikdraad gaas, waar weer allerlei ander wild in blijft hangen. Dat het daarbij op een erg vervelende manier omkomt doet niet ter zake voor de wappies die graag siberie willen spelen in Nederland. Nederland is al 2000 jaar cultuurlandschap en tot stand gekomen onder invloed van menselijk handelen.
+1
dennisbouter
@contitour ik zeg ook niet dat hij hier past, maar laten we er niet net zo'n leugen van maken als het hele stikstof verhaal
+5
langeslagdiesel
@dennisbouter maar geef dan in ieder geval antwoord op mijn vraag als je de mening van mensen die er mee te maken hebben een beetje verwerpt als lulkoek. Mij is altijd geleerd dat als je beesten hou, er voor moet zorgen dat je anderen er geen schade of overlast mee berokken. Of anders gezegd: zorg dat je eigen dieren op je eigen grond blijven. Nu geld dat dus niet voor de grootgrond bezitters die wolven willen houden in hun tuintje. Dat is dus de omgekeerde wereld. Met de beschermde status van het dier verklaar je de rest van Nederland en haar beesten en mensen vogelvrij en schietschijf tegelijk. Hoe gek wil je het hebben??
dennisbouter
@langeslagdiesel het is een stomme vraag, omdat een wolf van nature geen mensen aanvalt, dus het hele argument " hij moet weg voordat hij straks een mens aanvalt" is een heel slecht argument, er gaan meer mensen dood aan een wespensteek!
+5
grös
@dennisbouter
Wij zijn van nature ook jagers en verzamelaars. En net dat Wikipedia lijstje, zeker de helft staat er niet op. Op YouTube staat een documentaire van een Siberisch dorpje, waar men geteisterd word door roedels wolven en meerdere kinderen al gedoodt zijn. Of die man in Estland die vorig jaar een wolf doodde met een mes. In Wapse liep het ook maar net goed af.
Die wolf had al zo'n 100 schapen gedood. En nu was ie vlak achter een woning, "want hij is zo schuw"...
+1
dennisbouter
@grös misschien hondsdolheid?
+8
grös
@dennisbouter
In de 19e eeuw is de wolf hier bewust uitgeroeid doordat onze landbouw groeide en de wolf van wild overging op landbouwdieren en zelfs mensen. En nu is onze natuur nog tig kleiner en willen ze hem herinvoeren. Totaal naïef.
Zolang het hen maar niet raakt, hij heeft hier ook vermoedelijk de pinken tig keer door de draad gejaagd, al 1 drachtige vaars gekost maar ik kan natuurlijk niks bewijzen. Koeien durfden ook af en toe niet naar buiten, vlogen ook door de draden heen.
Maar ach daar hebben ze in de Randstad geen last. Gelukkig is de pony van Ursula von der Leyen gedood, anders deed de EU nog niks, bende hypocrieten.
+1
cyrus-van-gelder
@grös straks gaan ze misschien ook nog wel beren en elanden herinvoeren.
Misschien zijn wisenten ( europese bizon) ook wel een prima idee!!! 🤔🤔🤔🤔
Beren zijn gewoon tam, en voor de verkeersveiligheid geeft het helemaal niks als je op de snelweg tegen een eland of wisent opknapt.
Moet kunnen toch??? ( cynisch bedoelt dus)

Nederland is te klein/ dichtbevolkt voor dit soort dingen.


  • +1
    Fast Eddy
    @cyrus-van-gelder en @grös

    Anno 2023 past de wolf simpel gezegd niet meer in ons landschap. De provincie Drenthe (waar ik in woon) heeft voor zwijnen en edelherten een nulstand. Dus alles wat de provinciegrens oversteekt moet afgeschoten worden. Maar zelfs dat komen ze niet na. Naast Kamp Westerbork in het bos zitten al jaren zwijnen zegt men. Ze vinden wel sporen maar nog geen zwijnen.
    +1
    roscho
    Quote Reactie van @cyrus-van-gelder:
    beren en elanden

    Jij stelt het cynisch. Met elanden zal het wel meevallen, hoewel zulke grote onbenullen ook heel wat kapot kunnen maken, maar die zijn toch afhankelijk van de kou. Toch zijn we met die beren al een heel eind. In Kroatie, Tsjechie, Italie Beieren en misschien ook in Zwitserland komen die beren al wel voor. Er zijn ongetwijfeld mensen die vinden dat we ze geen strobreed in de weg moeten leggen als ze zich uitbreiden naar bewoonder gebied.
    +1
    cyrus-van-gelder
    @roscho weet ik zo net nog niet
    • 🤔🤔🤔. Toen ik 32 jaar geleden bij rijkswaterstaat directie Flevoland werkte, hadden ze daar in dat park verschillende herten soorten. Ook elanden en wisenten.
      (Die laatste is geen hert. )
      Nou die Elanden hadden anders geen last van het Nederlandse klimaat hoor.
    cyrus-van-gelder
    @grös opklapt bedoel ik( niet opknapt)
    grös
    @cyrus-van-gelder
    In India lopen koeien ook overal, want ze zijn heilig. En dat is ook heel dichtbevolkt, ik denk alleen dat mensen de koeienstront gauw zat zijn in de (winkel)straten, koeien die in de parken en plantsoenen alles opvreten, want hier zijn we "modern", mensen staan hier veel te ver van de natuur.
    +8
    Jotke
    Quote Reactie van @dennisbouter:
    Van nature valt een wolf geen mensen aan.

    Dan zou ik toch eens iets beter naar zowel de ervaringen uit het buitenland als de eigen vaderlandse geschiedenis kijken Dennis!

    In Canada ergens afgelopen jaren een man van 75 aangevallen en zelfs een man die met zijn gezin lag te slapen in een tent. Totaal geen gevaar voor de wolf dus maar toch moest dat moordlustige rotbeest aanvallen.

    In ons eigen land is de wolf in de 19e eeuw uitgeroeid omdat de aanvallen op mensen en voornamelijk kinderen de spuigaten uitliepen.

    Een wolf is net een vos. Pakt wat het pakken kan en laat het gros van zen prooien voor dood achter. Verschil is dat een vos ze verstopt/begraaft en opeet. Wolf neemt overal een hap uit en is weer gevlogen om elders weer een slagveld aan te richten en een vos is heel schuw en ongevaarlijk, een wolf overduidelijk beide niet ondanks dat de natuurhippies je dat willen laten geloven.
    +1
    donkey63
    @dennisbouter Mens is van nature goed en toch hebben we veel en steeds meer "rotte" appels!!
    +2
    deufi
    Diep triest. Wolf hoort hier gewoon niet thuis.
    +7
    fendt2
    Een wolf levend vangen en los laten in Den haag. Misschien helpt dat.
    +1
    cyrus-van-gelder
    @fendt2 gaan ze em daar aaien zeker??
    • 🤔🤔🤔🤔😜😜😜😜
    +10
    Fast Eddy
    Rondom ons dorp en de buurdorpen lopen er ook een paar. Er zijn ook al aardig wat schapen en ander vee aangevallen of gedood door de wolf. Ik moet hem niet voor de auto krijgen.
    Eerst de aardbevingschade en nu wolvenschade. Altijd leuk dat mensen over het gebied beslissen vanuit de andere kant van Nederland.
    +5
    cyrus-van-gelder
    @Fast Eddy De beste stuurlui staan aan wal Edwin!!
    • 🤨🤨 altijd makkelijk beslissen voor een ander, maar ze hebben geen begrip wat voor de schade, en wat het met je doet als je het vee zo aantreft.
    +1
    contitour
    @Fast Eddy Ja jullie in het noorden zijn helemaal gepiepelt door de Rampstad.......
    +2
    Husqvarna
    @contitour
    Ja de wolf komt niet in de Randstad, "gelukkig" al een keer op de Utrechtse heuvelrug, maar vestigen in zo'n druk gebied doet ie niet zo makkelijk, hier in het meest beboste deel van Drenthe word ie wel dagelijks gespot. Eerst alleen schapen, nu ook pony's en kalveren/pinken.
    "Gelukkig" woont de voorzitster van de EU niet altijd in Brussel, maar heeft Von Der Leyen nog een leuk landhuis waar een 30-jarige pony liep, en warempel, worden er door haar ineens vragen gesteld over de wolf, en wil men een paar maanden later ook ineens de status van de wolf herzien.
    +13
    jammermaarhelaas
    De wolf in Nederland is gewoon een speeltje van een groepje fantasten, die alles doen om optreden tegen de wolf te traineren.

    Mensen, wilt u geen wolf in NL, houd hier dan rekening mee bij het uitbrengen van uw stem op 22 november.
    +12
    dirkao
    Voor zover ik begrepen heb hebben er 150 jaar geen wolven in Nederland voorgekomen, heeft in die tussentijd iemand die beesten gemist? Ze horen hier niet meer thuis. Afschieten dus.
    ALLEMAAL en nadat ze opgeruimd zijn,
    elke wolf die weer nederland binnenkomt ook afschieten.
    TracChat
    Wolven zijn over het algemeen niet gevaarlijk voor mensen als ze in het wild leven en hun natuurlijke prooien nastreven. In veel delen van de wereld waar wolven voorkomen, hebben ze historisch gezien weinig interactie gehad met mensen en vermijden ze doorgaans menselijke aanwezigheid. Wolven zijn van nature schuwe dieren en zullen meestal proberen menselijke confrontaties te vermijden.

    Echter, zoals met veel wilde dieren, kunnen er uitzonderingen zijn. In zeldzame gevallen kunnen wolven agressief gedrag vertonen als ze zich bedreigd voelen, vooral als ze jongen hebben om te beschermen. Mensen moeten altijd voorzichtig zijn en een veilige afstand bewaren als ze in de buurt komen van wilde wolven, en ze moeten nooit proberen wolven te benaderen of te voeren.

    Het is belangrijk op te merken dat de meeste wolvenpopulaties wereldwijd met uitsterven worden bedreigd, en er zijn vaak inspanningen om wolven te beschermen en hun leefgebieden te behouden. Het behouden van een gezonde afstand en respect voor deze dieren is essentieel om zowel de menselijke veiligheid als het voortbestaan van wolven te waarborgen. Als u zich in een gebied bevindt waar wolven voorkomen, is het raadzaam om lokale richtlijnen en aanbevelingen te volgen met betrekking tot het omgaan met wilde dieren.
    +7
    labella
    @TracChat Kun je met kunstmatige intelligentie nog meer onzin vinden of is dit alles! 😰
    +3
    ambu954
    Het voeren gebeurt dus wel !
    ark.eu/nieuws/2023/…
    Hier in de regio zijn we ervan overtuigd dat ze in de zomermaanden worden gevoerd ivm de vakantiegangers De Aanvallen zijn ook weer begonnen nu de vakantie over is Maarja we kunnen het nog niet bewijzen,Wel valt het ook op dat bepaalde delen van het bos deze zomer verboden waren om te betreden terwijl er tig wandel routes liepen
    +1
    cyrus-van-gelder
    @ambu954 ik ken ook mensen die er van overtuigd zijn dat de wolf is uitgezet hier in Nederland......
    Er word nog om bewijs gezocht, zelfs een beloning voor degene die dat bewijs levert.
    +2
    ambu954
    @cyrus-van-gelder Daar ben ik ook van overtuigd en dat het een kruising met honden is
    +4
    cyrus-van-gelder
    @ambu954 ik vond het in elk geval wel zeer dubieus dat er op de Veluwe een " tamme wolf" was.
    Eentje die om eten liep te schooien bij mensen. Wolven zijn toch bang voor mensen????
    [*🤔🤔🤔🤔 dan was deze toch mensen gewend he? Hoe kan dat????
    Krijg ik toch behoorlijk argwaan hoor.
    Volgens latere berichten was het een hond, die op een wolf lijkt.
    Ja ja !!!! Volgens mij worden we weer flink voor gelogen.( ook niet voor het eerst
    • 😡😡😡😡👎👎👎👎)

  • +3
    Jotke
    Quote Reactie van @cyrus-van-gelder:
    Volgens latere berichten was het een hond, die op een wolf lijkt.

    Zo gaat dat met honden aanvallen ook. Voor de wolf hier kwam nooit een bericht gehoord over honden die schapen aanvielen in NL. Nu in ieder gebied waar de wolf actief is wordt door de voorstanders na een wolven aanval hard geroepen: honden aanval!

    Net als dat het verhaal over de eerste aanval op mensen in NL na die 150 jaar keer op keer compleet verdraaid wordt door de voorstanders. Zo zou er geen wolfwerend hekwerk zijn, was er wel. Zo zou de wolf geen ruimte hebben gehad om te vluchten, nou op de beelden zie ik meer dan zat ruimte voor een beest dat een veel hogere topsnelheid heeft dan de mens. Hij zou er niet uitkunnen omdat de poort dicht zat, nou die was ook dicht toen ie er in kwam... en hij zou gestoken zijn. Dat lees ik ook nergens in verklaringen, sowieso lijkt me dat sterk gezien het eerder genoemde verschil in topsnelheid...
    +2
    Krispax
    In België waar ik woon is het net hetzelfde. Wolf wordt overbeschermd en de veehouder moet de weide maar wolfproof maken. Ze geven er wel mooie subsidie voor. Hoeveel geld er zo naar die paar de wolven gaat is ongezien.
    ambu954
    In Schoonloo zijn vannacht weer een aantal jaarlingen gedood ze liepen naast de boerderij
    +2
    ambu954
    In Schoonloo zijn vannacht weer een aantal kalveren /pinken gedood ze liepen naast de boerderij
    +1
    cyrus-van-gelder
    @ambu954 niet best!!
    Als het hier weer om wolven gaat , komen ze wel dichtbij dus. Het vee liep naast de boerderij zei je.
    Hebben de bewoners niks gehoord dan?
    • 🤔🤔 ik bedoel het vee zal wel flink alarm slaan.
    +1
    ambu954
    @cyrus-van-gelder Het gaat om de wolf hoe het precies is gegaan dat weet ik niet
    facebook.com/groups/994653607546091/
    Dit is 1 van de pagina waarop het gedeeld is Met een tweet van een dierenarts
    +1
    Husqvarna
    @ambu954
    In Grolloo ook 1 pink gedood vanochtend.
    +1
    cyrus-van-gelder
    @Husqvarna het begind steeds meer een serieus probleem te worden dus.
    +3
    jammermaarhelaas
    Quote Reactie van @cyrus-van-gelder:
    het begind steeds meer een serieus probleem te worden dus

    Helaas was het dat al een aantal jaren geleden.
    +2
    cyrus-van-gelder
    @jammermaarhelaas Dan kan ik beter zeggen dat het probleem steeds groter word , helaas.
    Het was dus al een serieus probleem.
    • 😣😣😣😣😣
    +3
    contitour
    Hier in de Duffelt is een jaar of vier geleden ook een wolf op bezoek geweest en heeft bij de buurman 4 dwerggeitjes doodgebeten. 2 jaar geleden hebben we ook de goudjakhals op bezoek gehad en die heeft hier vlakbij van een bevriende schapenboer 12 schapen op zijn geweten. Het verbaasde me dat een relatief kleine rover zoveel schade kon aanrichten. Met de wolf alleen zijn we er nog niet. Wachten is op de volgende: de goudjakhals......
    +3
    Jotke
    Quote Reactie van @contitour:
    Wachten is op de volgende: de goudjakhals......

    En ondertussen knagen en graven de bevers en dassen int niet alleen het zuiden alles aan gort!🙈
    +4
    Fast Eddy
    @Jotke

    Die beesten hebben we hier ook. De bever heeft onder het spoor gegraven. Dat is nu gemaakt en hij zal er niet gauw naar terugkeren. Het grote voordeel van de bever is dat hij geen schapen of koeien dood.
    +1
    Husqvarna
    @Fast Eddy
    Ze moeten eerst onze regeringsleiders persoonlijk raken, pas dan word er actie ondernomen, zoals in de EU:
    vilt.be/nl/nieuws/…
    +1
    Elektro-boer
    ---
    +1
    Elektro-boer
    ---

    (klik om te vergroten)

    Opzouten met dat KUTBEEST

    « Terug naar discussielijst

    TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

    Hebben de trefwoorden wild , koeien , schapen , koe , wolf , dieren en drenthe geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

    REACTIES
    59
    DEELNEMERS
    22
    WEERGAVES
    0