Illustratie van:
7

Same Atlanta 45 - De olie in de hefinrichting lekt weg.

Ik heb reeds de o-ringen vervangen door de originele maten, zoals in het onderdelenboek aangegeven. Is het mogelijk dat ik ze verkeerd gemonteerd heb?

Deel dit topic

Reacties

Is er niet toch stiekem een scheef tussen gekomen? Ik monteer ze altijd met een beetje dik vet eraan, zodat ze goed in de passing blijven zitten.
En zijn die ringen bestand tegen hoge druk en olie? Ooit heb ik eens een ZF ventielenblok voorzien van nieuwe ringen. Het bleken de verkeerde te zijn en met twee weken was alles weer hardstikke lek.
Ik heb de bussen beetje afgedraaid en keerringen in de plaats gebruikt alles potdicht
@aertspa welke maat keerkringen heb je gebruikt?
Groeten Arend
@arendh ik weet het niet meer van buiten
je moet gewoon de as en het gat in de blok meten
@aertspa oké bedankt. Ondanks licht afdraaien bussen, nieuwe o-ringen en met shims speling opgevuld weer plassen onder de trekker na een paar maand helaas
+1
Er komt helemaal geen druk op deze O ringen, keerringen monteren zoals Aertspa al aangeeft dit is werk dat niet iedereen kan.
Maar als je de axiale speling (speling van de as van Li naar Re ) goed opvult met simms dan is de lekkage ook vaak verholpen.
@joop-same soms kan het ook zijn dat de hefas, door gebruik, ovaal is afgesleten. Dit zou een reden voor lekkage kunnen zijn

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Atlanta 45 en hebben de trefwoorden olie , same , hefinrichting , lekt , vervangen en onderdelenboek geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
516