Illustratie van:
4

Deutz D4506 - Stel bouten op de diesel pomp

Kan iemand mij uitleggen wat welke stelbout doet? Ik wil hem iets meer diesel geven voor iets meer vermogen en klein beetje roken.
Alvast bedankt,
Yannick

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+3
Wanneer je bij dit type de olie ververst van de brandstofpomp draai je onderste bout los. Wanneer hier de nieuwe olie begint uit te lopen weet je dat je op het goede peil niveau zit.

De middelste en bovenste durf ik zo niet te zeggen.

Ik denk dat hoeveelheid vermogen maar klein zal zijn wanneer je meer brandstof gaat geven. Ook op het meer laten roken wordt hier niet zo enthousiast gereageerd. Het maakt het beeld van boer en trekker met het oog op milieu niet beter.
+2
@yann meer diesel geven doe je niet met deze bouten achterop de pomp. Achter het 4kante deksel zit een stelschroef die moet je iets indraaien, hoeveel is zo niet te zeggen. Het beste is om het bij een lmb te laten doen en hem voor de vermogen tester te zetten, dan weet je gelijk hoe hij erop reageert en wat je doet,
Misschien heb je er meer aan dat je het toerental een tikkie verhoogt door de aanslag van de gashendel iets te verstellen.
10% meer toeren is ook 10% meer snelheid. Loopt hij nu 25, dan zal hij na deze ingreep ruim 27 km/h lopen. Geef er niet meer dan 10% bij, té veel toeren vindt de motor niet fijn.
En doe dit laatste alleen als de vorige eigenaar dit nog niet heeft gedaan! 🙈
Bedankt voor de reacties allemaal!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4506 en hebben de trefwoorden roken , deutz , pomp , vermogen , meer vermogen en diesel geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0