Aftakas van Mitsubishi d1500v van links naar rechts laten draaien

Dag allemaal

Ik ben sinds kort in het bezit van een Mitsubishi d1500v mini tractor. Maar nu ontdekte ik dat de aftakas links draait en niet rechts... Ik zag dat hiervoor een 'omkeerkoppeling' bestaat. Heeft iemand hier ervaring mee op dit type tractor? En welke kan ik dan best kopen?

Alvast bedankt voor jullie hulp!

Deel dit topic

Reacties

iantx1500f
Weet je zeker dat die de "verkeerde" kant op draait?
roscho
Hoe bekijk je de draairichting? Je moet alles vanaf je zitplaats "bekijken", dus in de rijrichting. Als je er dus van voren naar kijkt, draait hij linksom, maar in de rijrichting gezien is dat wel rechtsom.
Of is het bij jou anders?
Bedankt voor jullie antwoorden. Als ik achter de tractor sta, met zicht op de aftakas, dan draait die linksom. Wil dit dan zeggen dat de aftakas 'niet de verkeerde kant op draait'?
roscho
Quote Reactie van @pieterjan-de-geest:
Als ik achter de tractor sta, met zicht op de aftakas, dan draait die linksom

Dan zou die juist verkeerdom (links) draaien. De aftakas vóór kun je zien als verlengstuk van de achterste aftakas, met alleen een verschil in snelheid.
Wellicht zijn er werktuigen voor linksom draaiende aftakassen, of kun je bijv. een maaier andersom zetten, zodat hij linksom kan draaien, bijv. door de as uit de haakse overbrenging naar de andere kant te bouwen.
+2
@roscho Er zijn werktuigen voor linkom draaiende aftakassen. Maar ik ben toch op zoek naar een permanente oplossing zodat ik rechtsdraaiende machines kan gebruiken. Ik heb nu een omkeerkoppeling gekocht. Er is wel wat werk nodig om deze te monteren op mijn tractor (is eigenlijk voor een Kubota), maar dan ben ik erna gerust. Ik post een foto als de omkeerkoppeling gemonteerd is.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden mini tractor , tractor , aftakas , ervaring , type , mitsubishi en mini geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0