Illustratie van:
2

Fendt Farmer 1 - Waarvoor dient GZ en WZ bij hendel op versnellingsbak?

GZ snap ik, daarmee kan je de aandrijfas aan zetten bij stilstand, in zijn vrij.
Dit werkt ook prima.
Maar, waarvoor dient WZ?(Wegzapfwelle)
Nagelezen in manual maar dat maakt het voor mij niet duidelijker.

Deel dit topic

Reacties

Zal het proberen uit te leggen ;
GZ staat voor Getriebe-zapfwelle (dit betekent dat de aftakas door de vernellingsbak word aangedreven )
Dus de aftakas draait wel 540 omw bij b.v 2000 motortoeren ; maar als je de rij-koppeling intrapt gaat de aftakas ook stoppen ; hier heb je maar een "enkele" koppeling 1 plaat dus
Als je MZ (Motor-Zapfwelle) hebt ; dan heb je een "doordraaiende " aftakas dat werkt meestal met een dubbele koppeling 2 platen dus ; als je hier de rijkoppeling intrapt blijft de aftakas draaien trap je de koppeling tot eind dan stopt ook de aftakas ( werk meestal met een tweetraps koppeling )
Dan nog de WZ (Wegzapfwelle ) scakel je deze in dan draait de aftakas eigenlijk als je wiel aandrijving ( dit werd soms gebruikt voor aanhangers met aangedreven as )
Hopelijk iets duidelijker ?
+1
Duidelijke uitleg.
MZ zit er bij mij niet op.
Bedankt.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt Farmer 1 en hebben de trefwoorden fendt , manual , hendel en fendt farmer geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0