Illustratie van:
2

Fordson Super Dexta - Welke types motorblokken passen in mijn Fordson super dexta Super Dexta?

Goedemiddag, mijn motorblok van mijn fordson super dexta van 1964 heeft vorstschade en is niet meer te redden. Ik vroeg mij af of mensen ervaring hebben met een blok van bijvoorbeeld een ford 4000 of andere er in te zetten? Welke blokken zouden er in passen ook qua aansluiting?

Mvg,
Daan van der Spek

Deel dit topic

Reacties

Een nieuwer ford blok kun je volgens mij sowieso vergeten. Het mooiste is een dexta blok Ivm de lijnpomp en de detailverschillen met een perkins/mf blok. In principe zou een blok van een mf 35 3 cilinder moeten kunnen. Volgens mij kom je even aan t aanpassen bij t carter want die moet je wel van de dexta overnemen. Dus t ligt er aan hoe handig je bent en hoe origineel je t wil hebben. Op marktplaats adverteren genoeg mensen met dexta onderdelen. Ik kan me voorstellen dat een originele motor niet duurder is dan een ander blok.

Als je echt wat ruigs wilt zou je een perkins 6.354 kunnen pakken en daar een passende schetsplaat voor kunnen maken tussen blok en achterkant. De dexta heeft al zo’n plaat erin zitten van huis uit voor de gewone motor maar zou me verbazen dat die in eens past.
Histoparts kan zelfs nieuw onderblok , leveren

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Dexta en hebben de trefwoorden super , ford , blok , motorblok , fordson , dexta , vorstschade , ervaring , super dexta en Ford 4000 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0