Ervaring met Alliance en Mitas

Hallo, wij overwegen banden te kopen voor onze trekker, 540-65/R28. We zitten te denken tussen Alliance of Mitas, wat zijn jullie ervaring?

Deel dit topic

Reacties

Ronijn
Welk merk heb je nu onder de trekker?
Daantjes123
@Ronijn we hebben trekker in 2010 dacht ik gekocht met 540 en 650-65/R38 Michelin. Voorop liggen die nog steeds en achter zijn 5 jaar terug Mitas op gekomen
2850Johndeere6R
Wat verwacht je van een band? wat wil je er mee doen? Hangt er een voorlader voorop?
Daantjes123
@2850Johndeere6R geen voorlader. Voornamelijk gebruik in de weide en in het land. Transport is minimaal en als dit het geval is vooral met weinig gewicht over de weg. Niet met zware kiepers ofzo
2850Johndeere6R
@Daantjes123 zou voor Mitas gaan zeer soepele band met weinig slijtage (bij ons dan).
JohnDeere5085
@2850Johndeere6R heb nu ook mitas onder de trekker, bevallen mij ook goed ook met voorladerwerk.
2850Johndeere6R
@JohnDeere5085 Hier hebben we de AC70T voor onder de 2850 4WD liggen. Zitten er sinds 2015 omheen maar er is weinig slijtage van te zien en ze zijn zeer soepel. Rijd altijd op zo'n 1,8 bar
Deutz10
Ik weet niet wat het prijsverschil is, maar ik heb nog nooit een gladde alliance gezien. Misschien dat ze tegenwoordig beter zijn.
+1
newholland6640
Ik heb op beide trekkers liggen dezelfde maat.
Ik ging direct voor mitas.
Vallen stuk groter
Minder agressief
Stuk soepeler
jammermaarhelaas
Ik ken beide niet, maar Mitas heeft bij googelen op de genoemde maat al 3 typen band en Alliance 2 typen. Dat zal ook al uitmaken.
+1
GerbertXL
Poe hé, goed genederlandst.
Probeer eens versleten banden te vinden van beide merken. Dat werkt niet bij nieuwe types banden maar wel als ze al een poosje te koop zijn.
Wat is de reden dat je tussen deze twee merken twijfelt?
Ik raad bkt aan voor een prima prijs kwaliteit verhouding.
Daantjes123
@GerbertXL oke, ik was voorstander van Mitas omdat we dat ook achter hebben. De dealer raadde mij alliance aan omdat deze een stukje goedkoper is.
+1
claasfendt
@Daantjes123 het valt me op de elke bandenboer laatste tijd alliance aan prijst daar zal voor hun de grootste marge in zitten denk ik, hier op bijde trekkers bkt op gelegd kwa prijs niet veel verschil met alliance maar had meer vertrouwen in bkt, mitas is een stukje duurder maar zal ook wel wat beter zijn
GerbertXL
@Daantjes123 van die twee zou ik ook zeker mitas kiezen, ik heb hele goede ervaringen met bkt dus daar ben ik wel gek mee. Alliance heb ik nooit positieve verhalen over gehoord van gebruikers en veel te veel kapotte banden gezien met een vracht profiel.
Mitas was aardig duurder dan bkt de laatste keer dus ben ik weer voor bkt gegaan.
JohnDeere5085
@GerbertXL zie ook weinig tweedehands setjes te koop van alliance
jammermaarhelaas
Heb hier Petlas TA110 380/70R28 voorop liggen. Vallen mij mee, zat voorheen 13.6R28 Michelin M25p op, maar zijn gaan scheuren in de wang achter de nokken. Werk wel veel op lage spanning, menigeen heeft ze veel harder, dus daar zal dat scheuren niet optreden.
MASSEY-MOOI
Ik zou voor mitas kiezen en anders de bkt rt600 voor grasland en voor akkerbouw de rt657 maar alsjeblieft geen alliance, je moet geluk hebben maar veel problemen mee, Firestone en Taurus zijn ook mooie vriendelijke soepele banden voor grasland en akkerbouw.
Pauls
Ik zou eerder terug naar michelin gaan. Heb vroeger vaak michelin gehad, nu heb ik Mitas. Ik gebruik de trekker soms een maand niet of amper, en als ik de banden niet op minimum 1.4 bar zet als ik trekker wegzet, dan gaan ze een beetje vlakken, als je dan de baan opgaat is het wel eerst een tijdje huppelen, vooraleer de band zijn normale rondere vorm terugkrijgt. Dus voortaan zet ik de trekker bij niet gebruik voor een maandje op 1.6 bar, en laat ze af op de gewenste werkdruk op de dag zelf. Wat ook zou kunnen is de trekker opkrikken zodat het trekkergewicht van de band afkomt. Bij frequent gebruik is dit allemaal niet nodig. Alliance liever niet gebruiken, ooit 1 paar kar banden gehad, scheuren open en waren niet op max druk, en ook niet het volle gewicht erop. En de prijs voor michelin is natuurlijk vrij hoog, maar als je jaren ermee wil rijden en dus eigenlijk vrij weinig rijdt per jaar, is dit vaak een goede keuze want zij kunnen oud worden, en nog steeds goed blijven. Heb ik bij andere merken zelden gezien. Als je op 3 jaar een stel banden verslijt, dus veel uren klopt op een jaar, zou ik de Mitas nemen (of BTK).
jammermaarhelaas
@Pauls

Heb hier Good Year banden achter op de kleine trekker (Ford 2600, banden op 0,8 tot 1 Bar) zijn nu 27 jaar oud, en nog in prima staat.
Het is een wat stuggere band.
Pauls
@jammermaarhelaas Mitas wordt gemaakt in de oude fabrieken van Good year, wat wel verschilt is de samenstelling van de rubberadditieven, die is in de loop der jaren redelijk gewijzigd. Ik spreek uit mijn eigen ervaring wat betreft mijn relatief nieuwe banden van 2020. Wat ik ook heb gemerkt is dat de lemige ondergrond langer aan de banden blijft plakken, dan mijn michelin's, die waren eigenlijk vrij snel geheel proper als ik 100m op de weg was (gaat maar over kleine hoeveelheden), bij de huidige Mitas banden heb ik na 3 km nog steeds lemige grond aan de banden kleven, ze raken eigenlijk nooit geheel proper.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden trekker , banden , alliance , kopen , ervaring en mitas geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
20
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0