MASSEY-MOOI


Foto’s
57
Video’s
0
Topics
6
Reacties
660
Stemmen
286
Volgers
22
Prestaties
Top 30
Aantal aangemaakte agendapunten

Over mij

Woonplaats: Roswinkel
Leeftijd: 21jr
Laatst online: 2u geleden

Ik ben Frank Potze, we hebben thuis een akkerbouw bedrijf en verbouwen suikerbieten, fabrieks- aardappels, graan (zomergerst. Zomertarwe en soms winter tarwe). we doen alles zelf ook het onderhoud en reparaties van machines. En we doen er ook een beetje loonwerk bij.
Mijn hobby's zijn: crossmotor, oltimers opknappen en natuurlijk landwerk

Bedrijven

Advertentie


13 Sep 2020

Hef werkt niet na een aantal keer heffen

Hallo, ik heb sinds kort een iseki tx 1500f en ik heb toen direct alle oliën vervangen van motor(15w40) en achterbrug(10w40)(zat water in) en alles werkte uitstekend. totdat ik de trekker even middendoor heb gehaald omdat hij wat rabbelde bij de aandrijfas die de bak in gaat. dit bleek een flexibele koppeling te zijn waarvan de bouten wat ruim waren geworden. bij het middendoor halen heb ik de leiding losgehad waar ook de achterbrugfilter inzit (aanzuigleiding). bij het monteren heb ik er een nieuwe filter ingedaan(en olie) omdat de de oude filter was beschadigd omdat er een gat in zat. maar nu heb ik hem weer in elkaar en alles werkt goed totdat na een paar keer de hef omhoog en naar beneden gedaan te hebben(hij tilt goed) hij steeds slechter omhoog wilt. vervolgens als ik de trekker even 5 minuten uitzet en dan weer de hef gaat bedienen werkt gaat hij weer een paar keer omhoog en dan wordt hij weer slechter.

iets zegt mij dat de trekker te weinig olie aanvoer krijgt en dat de oude eigenaar daarom een gat in de aanzuigfilter heeft gemaakt. de pomp geeft goed druk en de motor smoort zelfs als ik hem door laat pompen. ook tilt hij zo de cirkelmaaier zonder problemen omhoog de eerste paar keer.

heeft iemand hier misschien ervaring mee?

5 reactie