Illustratie van:
8

Massey Ferguson 3080 - Zijraam scharnierbare kitnaad

Vorige week is het voorste deel van de zijruit van de MF 3080 er uitgevallen (het stukje wat je open en dicht kan doen). Ik heb hier nu een nieuwe ruit voor, maar alleen vraag ik me af welke kit ik hier voor moet hebben. En hoe ik dit het beste kan doen om hem weer netjes te kitten.

Deel dit topic

Reacties

+2
Hebben het hier eerder met gewoon siliconenkit gedaan. Ruit er in zetten en aan 1 kant vastplakken met plakband en de andere kant vol kitten.
@Ares550rz Ha oké bedankt dat idee met dat plakband zat ik zelf ook al aan te denken dat moet dus wel gaan lukken. Is siliconenkit hier gewoon sterk genoeg voor?
+1
@johnny mf ja, dat gaat prima 👌
+1
@johnny mf Heeft het hier nog een jaar of 6 prima volgehouden tot de trekker wegging.
+1
Zoals gezegd; afplakken aan één kant, met alle rubbers er uit. Dan netjes vlak weg leggen, de naad propvol kitten, goed zeepsop of glassex er op spuiten en met een plamuurmes de rug kit weghalen. Dag laten drogen en de tape verwijderen. Niet van origineel te onderscheiden 😀
+2
Schuur het randje (dikte) van het glas op met goed schuurpapier en ontvet heeeeeel goed voordat je de kit gaat aanbrengen anders komt het mogelijk weer vroegtijdig los.
+3
Bedankt voor de reacties. Net gekit volgens jullie advies, is goed gelukt.
+1
Laat het eerst nog enkele dagen drogen voordat je het raam monteert, de kitlaag is behoorlijk dik en dan duurt het nog best lang voordat hij helemaal goed is uitgehard.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 3080 en hebben de trefwoorden massey ferguson , netjes , ferguson , massey en kit geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0