Illustratie van:
5

Fendt 714 - Internet olielekkage Fendt 714 vario

Hallo, ik heb sinds kort het volgende probleem. Het oliepeil van de hydrauliekolie zakt terwijl het oliepeil in de Vario/achterbrug naar boven gaat. Wij denken aan de hydrauliekpomp, of zijn er nóg meer plekken waar een lekkage kan ontstaan? Wie heeft dit probleem eerder gehad en hoe is dit opgelost? Mvg willem

Deel dit topic

Reacties

Ik weet niet hoe het bij een Fendt zit, maar bij een Deutz zit er een warmte wisselaar tussen die wel is inwendig lek gaat. Dan krijg je hetzelfde.
Het zou kunnen via de ls pomp, maar dan is de inwendige druk in het pomphuis te hoog. Dit kan komen door een pomp met zeer veel lek langs de plunjers of de ontluchting van de hydrauliektank zit dicht. Dan kan er ook druk op de tank komen zodat de lek van de oliepomp niet weg kan naar de tank maar in het transmissiehuis wordt gedrukt.
@p-vermetten de LS pomp is een half jaar geleden vervangen, we zitten nu te denken aan de tandwielpompen.
Ik heb dit voorgehad met een MF smalspoor waar de oliepomp door de distributie werd aangedreven. Motorolie steeg, hydrauliek/achterbrug daalde. Lekkage langs de as van de pomp. Omdat de pomp hoger staat dan het carter had je na het starten niet meteen druk.
Bij de Fendt zitten de meeste pompen onderaan en lopen ze dus niet leeg.
Beetje moeilijk om in te schatten welke pomp het zou zijn en er zitten er verschillende. Een druk/debietmeting zou een richting kunnen geven maar het is ook weer moeilijker om van elke pomp dit te meten. Ik ken de urenstand van de trekker niet maar misschien eens nadenken of er bepaalde systemen veel last te verwerken krijgen en starten met die na te kijken? Bij een hydrauliek specialist weten ze misschien nog een optie?
De tandwielpomp en dan natuurlijk de voorste van de drie wordt alleen gebruikt voor de remdruk van het aanhangerremventiel hydraulisch en voor sturen als de ls pomp uit zou vallen. De remdruk van het aanhangerremventiel is max 140 bar dus de pomp kan het bijna niet zijn. Eerst de ontluchting controleren van de olietank.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 714 en hebben de trefwoorden vario , fendt , fendt 714 , lekkage , hydrauliekpomp , mvg , hydrauliekolie , internet en Oliepeil geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0