Illustratie van:
5

Fordson Major - Ombouw 4cylindee naar 6cylinder

Hallo
Ik heb een fordson major staan als project en wil deze gaan ombouwen met een 6 cylinder motor in. Wat moet er hiervoor allemaal aangepast worden? Is het moeilijk ?
Bedankt

Deel dit topic

Reacties

Uitgaande van een Ford 6D (590E) waar je GEEN gietijzeren carterpan onder zal hebben, maar de aluminium pan. Aanpassen: triangel vooras (met gietijzeren carterpan is dit niet nodig om aan te passen), verlengen chassisbalken, verlengen stuurstang, verlengen motorkap, verlengen gasstang, verlengen stop-kabel om motor uit te zetten, verlengen bedrading van motortemperatuur, oliedruk, dynamo en verlichting, aanpassen brandstofleiding/retourleiding, aanpassen aansluiting op luchtfilter.
Of het moeilijk is kunnen mensen die je niet kennen niet beoordelen. Het kost sowieso heel wat uren waarbij nauwkeurig werk gevraagd is.
@sjorsthissen
Bedankt!
+1
Een gietijzeren carterpan kan ik wel regelen voor je als je dat wil. Een ingekorte triangel met bevestiging heb ik ook nog liggen.
@Klammer
Zal ik onthouden bedankt!
+1
Houd er rekening mee dat je chassisnummer in het motorblok staat en je voertuig een andere identiteit krijgt dan. Kan theoretisch veel heisa opleveren.

Praktisch is het een fantastische klus.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Major en hebben de trefwoorden motor , fordson en ombouwen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
808
ONDERWERPEN