Illustratie van:
10

Ford Dearborn - Heeft iemand ervaring met brandstof gebruik benzine en petroleum

Hallo
Nieuw in deze site en in het bezit van een 8 nan zocht ik naar brandstof verbruik.Ik heb namelijk een verschil geconstateerd nl.hoger benzine gebruik dan petroleum.Mijn vraag IS off andere Ford 8nan gebruikes dit ook merken .

Deel dit topic

Reacties

Klopt. Benzine verdampt sneller. Doe je weinig aan. Beste is technisch gezien ombouwen naar Amerikaanse standaard met benzine spruitstuk enzo. Maar dat verdien je niet terug met de besparing en origineel waren ze eenmaal niet op benzine hier. Dan maar een liter of 10 meer per jaar erdoor.
@Hanomag22 Hallo Hanomag22.Er staat natuurlijk wel 8NAN op het block dus hij blijft wel 100%origineel.Ik kan hier (in frankrijk)geen tractorpetroleum krijgen maar wel voor verwarming.Dit meng ik met25% benzine,loopt er prima op.Voor eenzelfde parcour gebruikt hij op benzine 2l en op petroleum 1.25l.Vroeger nog stro geperst met een Hanomag Brillant.Een beetje een atypische trekker,had geen problemen met de cormick b47 pers maar dat is ongeveer 55 jaar geleden.Merci bonne soirée
@Tvonan49 is deze ford nu met enkele tank of met twee delen?
@trevor-z Hallo trevor-z inderdaad zijn er 2 tanks.5l benzine en ongeveer 30lpetroleum.Een 2 weg kraan bedient de carburateur.
@Tvonan49 dank u wel, goed systeem, ford autotrekker doodlebug heeft ook 2 delen.
+1
@trevor-z Het is wel een tank maar met 2compartimenten sorry
@Tvonan49 interessant. Die verhouding deed ik ook ongeveer maar haalde er geen voordeel mee.

Blok blijft inderdaad origineel bij ombouw. Maar spruitstuk en brandstof systeem wordt anders natuurlijk en aansluiting regulateur wordt anders. Ik heb al eens beetje huiswerk voor een benzine ombouw gedaan jaren terug.
Petroleum kopen of zelf een mengsel maken wat de eigenschappen van petroleum heeft. Zoek maar eens op internet
@jan4072 deed ik ook maar dan verdampt de benzine er uit en moet je bijmengen. Gepruts van niks. LichtPetroleum nog duurder dan benzine ook nog dus economisch ook niet handig.

Als je ze echt goed aan de beter gaat doen ze t ook op diesel goed trouwens
@jan4072 Hallo@jan4072mengsel van 1l benzine en 4l petroleum werkt prima.Wel met Autolite 437 bougies.Blijven prachtig schoon.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford Dearborn en hebben de trefwoorden ford , ervaring , brandstof en benzine geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0