Tractor knalt op stokoude eik, dit dorp is daardoor in rep en roer: 'Deze boom hoort bij ons leven’

Motorgeronk, een daverende knal, gevolgd door gekraak. Pieter Heijboer schrok zich dinsdag een hoedje in zijn Ruurlose woning. Een snelle blik naar buiten. Ontzetting: er was iemand tegen de Kroezeboom geknald! De stokoude eik staat in zijn tuin. De torenhoge, metersdikke woudreus waarop de Ruurloërs zo trots zijn is nu verminkt. Maar ook verloren?

Deel dit topic

Reacties

+4
labella
Een kusje erop!
+5
Vincent.
Iemand rijdt met een trekker tegen n boom aan...... en iedereen maakt zich zorgen om de boom🤣
+1
Jotke
@Vincent.

Das de mentaliteit tegenwoordig, een boom is belangrijker dan een mensenleven!

Ik weet een simpels oplossing zodat ze er niet meer naar hoeven te kijken om vervolgens te balen: kachelhout van maken!
+1
valmet 605
Even een ding. Het betreft DE kroezeboom. Deze boom word door een hele groep boomverzorgers onderhouden. Is door heel boomverzorgend Nederland bekend. Deze boom is niet zomaar wat. Dus kusje erop en poe poe enz doet in dit geval geen recht. (Meeste andere bomen had ik ook gezecht vinkje en beste ermee)
+1
Vincent.
@valmet 605
Dat verklaart een hoop ja, kon alleen de inleiding lezen en vond het al een apart verhaal worden😅
+1
radium45
@valmet 605 Ik ken dat beumpke, umzagen dat ding.
+4
roscho
Een artikel waarin de mening van verschillende personen wordt weergegeven. En allemaal zeggen ze hetzelfde: verschrikkelijk dat de boom beschadigd is. Natuurlijk is dat zo, maar moet dat dan 5x geschreven worden? Laat die loonwerker erop rekenen dat hij een beste rekening krijgt. Voor een ginkgo biloba-boompje, een kleintje, dat zo'n 30 jaar geleden omgereden werd door een srv-wagen, vroeg de gemeente Eibergen (nu deel van Berkelland, net als Ruurlo) destijds al meer dan 3000 gulden. Nieuw boompje en er moest zelfs speciale grond worden aangevoerd ergens van de andere kant van Nederland. Want de grond waarin dat oude boompje goed was gegroeid, was opeens niet goed meer. De srv-man had zijn ongelukje netjes gemeld bij de gemeente, maar als hij had geweten dat het zo'n toestand werd, had hij dat misschien wel niet gedaan,
+4
langeslagdiesel
@roscho ik heb een boom nog nooit AUW!!! Horen zeggen. Neemt niet weg dat schade aan een mooie, gezonde bijzondere boom zonde is. Maar er zal geen opzet in het spel zijn. Blijft overeind dat de eerste vraag is: hoe is het met diegene die het is overkomen.? Als je kijkt wat er met de zomerstorm stuk is gewaaid. Daar hoor je bijna niemand over. Dat was overmacht. Dat zal hier niet anders zijn, gok ik.
+1
roscho
@langeslagdiesel De chauffeur zal enorm geschrokken zijn, maar als hij gewond was geraakt, had dat ongetwijfeld in het artikel gestaan. Dan had de krant 1 persoon minder kunnen bevragen en de vrijgekomen ruimte kunnen vullen met de gewonde chauffeur. 😉
+4
JD 6110
Godomme ik kom uit Ruurlo en had er nog niks van gehoord. Ik lees het hier 😂😂😂
+6
roscho
@JD 6110 Als je het zo leest, heeft half Ruurlo erbij gestaan en heb je heel wat gemist. 😄 -)
JD 6110
@roscho

Ha jaaaa 😂
+1
Jotke
Quote Reactie van @roscho:
@JD 6110 Als je het zo leest, heeft half Ruurlo erbij gestaan en heb je heel wat gemist. -)

Of er is een klein clubje die zich bijzonder druk maakt en doet alsof het hele dorp zich druk maakt.😉

Gebeurd wel vaker.
+1
marcsterreborn
@Jotke het lijkt Tractorfan wel...
+1
jesperb
Op feestboek stond dinsdag al een filmpje van de trekker die aan het wroeten was in die boom! (Dat liet een collega zien)
Pieter Buren
@jesperb als je zoiets zegt moet de link naar het filmpje er natuurlijk wel bij😉
jesperb
@Pieter Buren ik heb dat niet!!
+4
jesperb
peter-witvliet
@jesperb ja, zit hij vast of wilde hij ruimte maken? 😅
+1
jesperb
@peter-witvliet er viel daar in ieder geval niks te maaien!! Miss ligt t aan mij, maar ik vind die arm flink hoog…
+4
walker1
@jesperb Als ik dat filmpje bekijk is er misschien een flinke tak afgebroken? De titel van dit topic deed vermoeden dat die hele boom zo'n beetje uit de grond gereden was. Lijkt allemaal wel mee te vallen dus. Als zo'n maaiarm er in blijft haken dan was het misschien toch wel tijd voor een snoeibeurt?
peter-witvliet
@jesperb ja, je kunt hem ook vooruit doen
.
+3
Renze
@jesperb ik zie het al: De schade van de trekker verhalen op de eigenaar van de boom omdat er onvoldoende gesnoeid is. De gemeente heeft ook geen maximale doorrijhoogte aangegeven. 🤷‍♂️😉
+1
Sojaboontje
@Renze Doorrijhoogte staat volgensmij landelijk vast op 4 meter boven een weg met voertuigen.
+1
Fast Eddy
@Renze

Even in het kort.
De maaiarm is hoger dan 4 meter dus de schade gaat verhaalt worden op de bestuurder/ eigenaar.
Verder zal de verzekeraar van de trekker uitzoeken of de tak boven de gestelde 4 meter zit. Zo niet had de gemeente een hoogte beperking in moeten stellen. Kortom jij hebt gedeeltelijk gelijk en dit zal wel weer juridisch getouwtrek worden.
+1
newholland6640
@Fast Eddy

Als ik de vorm zo bekijk van die boom is ie niet overal 4 m of hoger
+1
930triplemaaier
@Fast Eddy en wat nu als door de regen de takken zwaarder zwaarder worden en dan door gaan hangen en onder de 4 meter komen en dan de zwaailampen/antennes kapot slaan?
Sojaboontje
@930triplemaaier Bomen hebben ook een opkroon hoogte en een doorrijd hoogte. Hier moet met snoeien direct rekening gehouden worden met doorzakkende takken. Een kastanje of eik is natuurlijk veel zwaarder wanneer hij vrucht heeft.
+1
Fast Eddy
@930triplemaaier

Zo`n dikke tak hangt niet heel erg meer door als hij nat wordt. Het blad heeft hem al lager laten hangen.
Als hij zo laag hangt dat je zwaailampen kapot gaan als je op straat rijdt, kan je de wegbeheerder aansprakelijk stellen voor de schade. Hetzelfde geld met verkeersdrempels, volgens opgave moet je met de snelheid die daar geld zonder schade aan een standaard auto over de drempel kunnen. De praktijk is vaak anders.
+6
stevenb
@jesperb ik dacht boom half om maar is hier nou zo'n rep en roer om 😂 een goede boom moet je af en toe snoeien 😂
+2
langeslagdiesel
@jesperb wat een gezeur om een tak. Dacht dat de halve boom geschilt was.
+3
jesperb
@langeslagdiesel tja waar ze zich al niet druk om maken!!
1 ding is wel zeker: hier gaat een boomchirurg flink geld aan verdienen!!
+5
Klein Rot
Wanneer is de stille tocht?
+2
Hanomag22
Jammer wel van de boom. Maar effe met twee benen op de grond, hebben we echt geen grotere problemen meer op te lossen in de wereld denk ik dan.
+2
Jotke
Quote Reactie van @Hanomag22:
Jammer wel van de boom.

Over 10 jaar zie je er niks meer van.😉

Ding hangt ook wel laag over de weg als ik het filmpje zo zie...
+1
Patrick 2020
De maaiarm was niet (meer) in transportstand, misschien juist omdat hij die tak had geraakt? Bij het achteruitrijden staat hij met z'n linker achterwiel te krabben, het ging dus nog niet vanzelf..
+2
Reinard
Dit valt allemaal wel mee met die boom, natuurlijk jammer, maar niet iets om je verder zorgen over te maken, die boom overleeft dat wel. Misschien hadden ze die tak ook eerder kunnen snoeien, hangt knap laag lijkt me. Vorige week werd hier nog een kolos van een eik omgezaagd, dat verbaasde me wel, en daar heeft niemand het over. Persoonlijk vond ik dat echt zonde, maar ik had hem dan ook niet direct naast het huis staan, dus heb makkelijk praten.
bas101
Die boom blijft echt wel staan
+5
walker1
Even wat opgezocht over die boom, die heeft een omtrek van 1025 cm. Die rijd je met Big Bud nog niet omver, tenzij die boom kats rot is van binnen.
Het plantjaar is niet precies bekend maar men gaat uit van ergens tussen 1650 en 1700. Ruim 300 jaar oud, dus die boom heeft heel wat zware stormen overleefd, strenge winters en hele droge periodes meegemaakt.
Die boom heeft niet alleen Hitler overleeft, maar ook Napoleon.
Dus die afgebroken tak overleeft die boom ook wel.
+1
JD 6110
@walker1

Gewoon hoog op snoeien. Voor de trekker loopt een drempel met fietspad waar de fietsers voorrang hebben. Een Kut stuk. Alle aandacht gaat dus naar dat fietspad ipv de boom rechts 😂
+1
1066
@walker1 dan heb je een hele zaag nodig
+1
bas101
Als dit al t nieuws van de week is dan denk ik dat ik maar ergens zeer afgelegen boven in de bergen ga wonen
+1
Hanomag22
@bas101 dat doe je toch al?
+2
Schluterfan
Ze moeten toch wat vinden om sociale media aantrekkelijk te houden. Dagelijks passeert er met hopen onzin op mijn scherm (en dat van anderen) waar ik de minste aandacht besteed. Maar tegenwoordig is zoveel "wereldnieuws", waar je je in godsnaam afvraagt moet hier nu ook weer aandacht en tijd aan verspilt worden...
+2
1066
Hier in de buurt stond ook zon rot boom ,eigenlijk gewoon de weg opgegroeid tot dat er vorig jaar de bliksem in sloeg de hele boom in een keer weg
+3
radium45
@1066 Bunt vake van die jankerts die zich drok maakt um zoiets wat op zich niks veursteld.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden tractor en vastgereden geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
46
DEELNEMERS
26
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN