Wie weet welk type grondfrees dit is , om passende onderdelen te zoeken. Kan het type nr niet vinden

Wil.graag weten wat voor type het is zodat ik de juiste onderdelen er voor kan vinden .
Kan op de frees niet wat terug vinden

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

casejxu
Al contact gehad met peecon? Heb ze wel een gemaild over n snijmolen en werd er keurig geholpen met mijn vragen
+1
schluterman
@casejxu inderdaad gewoon peecon bellen ze zijn zeer behulpzaam
+2
frank_mf
@casejxu Ik word er altijd van het kastje naar de muur gestuurd 😅😜
Pauls
@Matthijs de witte Lijkt verdacht veel op degene ik heb, bij mij is ie 220 cm breed en peecon deed in de beginjaren gewoon de breedte als type, dus voor mij type 220, maar er was ook volgens de onderdelen blad dat ik heb een 120, 140, 160, 180 en een 200 ook. groter was andere bouw. stuur mij een pb met je mailadres dan zal ik de bladen inscannen en doorsturen. Ik heb gemerkt dat Peecon vrij duur is en de meeste onderdelen ook elders te schappelijk te vinden zijn. Bij inscannen gemerkt dat er op elk blad ook 'RE' bijstaat dus mss zal dat het typenr mee uitmaken.
Matthijs de witte
@Pauls Hoi Pauls , bedankt voor je reactie , de frees van mij 180 cm breed ,
Ik kan zelf er weinig van vinden , zou mooi zijn als ik de onderdelen kan vinden , Heb overal al een beetje gezocht techniek webshop etc een oliekeering is geen.probleem maar een pakkingset wordt al lastig en om alles dicht te zetten met vloeibare pakking...ben ik niet zo gek van .
Maar bedankt al vast .
Groet Matthijs
Pauls
@Matthijs de witte Matthijs, uw onderdelenboekje is onderweg, doe ook ff uw mailadres uit de vorige reactie, anders krijg je mss binnenkort veel spam mail. Ik heb wel alles goed toe gekregen met vloeibare pakking. En ook al terug los gehad, omdat de ketting toch iets te lang was en een halve schakel er tussen moest. Ketting is geen metrisch maat als ik mij niet vergis, maar weet ook niet exact meer welke het wel was, is al 5 jaar geleden dat ik ze heb open gehad.Ik ga nog ff in de facturen zoeken voor de maat van de ketting.
Matthijs de witte
@Pauls dank je wel voor je reactie en moeite.
Gr Matthijs
Pauls
@Matthijs de witte Ik heb de facturen gevonden, het was in 2017, volgens de gegevens zou dit een Simplex ketting 1 1/2" zijn, dus de maat en er staat ook nog ASA 120 bij maar wat dit mag betekenen, geen idee. Kijk en meet zeker uw ketting nu en vergelijk dit met de gegevens die kramp geeft. Heb ze zelf niet via kramp, maar een belgische onderdelenverkoper in Veurne (toen nog DeKeyer NV, maar gingen van naam wijzigen naar DKTools.) Ik heb toen verloopschakel en sluitschakel gekocht voor 12 & 6.5 € maar zie nu bij kramp prijzen ook x 3 à 4 staan. Een telefoontje of mailtje kost weinig moeite en dan weet je wss meer. Mijn ketting was nog voldoende vond ik voor wat ik ze maar nodig heb, de man waar ik ze van gekocht had, heeft met achteruit rijden vergeten de hef omhoog te doen en zo is de achterplaat in de freesas gekomen en geheel krom gekomen. Met het nodige las en verwarmen van de as op de juiste plaatsen is ze nagenoeg terug gerecht. Zit nog heel klein slagje in, maar ik doe alleen wat akkerland, en geen weide (of gras) met deze frees.
Welten
Ik heb precies de zelfde frees en ik heb alle onderdelen, zoals lagers keerringen gewoon bij kramp besteld. De beitels weet ik niet want die waren niet op bij mij
Matthijs de witte
@Welten lagers en keerringen zijn ook niet het probleem daar staan de maten wel op , maar wilde nieuwe afdichting voor kast om de ketting en 2 afdichtingen haakse overbrenging .
Maar die kan ik niet vinden veel verschillende type,s
Welten
@Matthijs de witte ik heb die pakking gewoon zelf geknipt. En die afdichtingen van de haakse bak komen ook van kramp
goeiedag eem
@Matthijs de witte de blauwe vloeibare silicone pakking van loctite, de 5926, zit bij mij altijd dicht, heb er nog nooit problemen mee gehad,
atlaspower
Voor afdichting gewoon siliconenkit gebruiken. Gebruik dat altijd en nooit een lekke kast gehad
assink
Peecon maakt die dingen niet zelf, die freesjes komen uit italië. Zoals het meeste van dat spul.
Heb ook zo'n ding in een 180cm uitvoering, oorspronkelijke merk was nog te vinden aan de binnenkant van de 3 punt ophanging volgens mij.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden olie , onderdelen , pakking , type , frees en keering geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0