Trekker breekt in tweeën en belandt ondersteboven op wegdek na botsing met auto in Oudehorne

Een trekker en een personenauto zijn vrijdagmiddag op elkaar gebotst op de Schoterlandseweg bij Oudehorne. De trekker brak doormidden en kwam vervolgens op de kop op het wegdek terecht.

Deel dit topic

Reacties

Fast Eddy
Dat is een beste klap geweest.
+4
roscho
Vragen die bij mij blijven: hoe is het met de bestuurders afgelopen?
Overigens hoeft er niet zoveel voor te gebeuren om een trekker doormidden te laten breken. De motor zit in de regel maar met een stuk of 8 bouten vast aan de versnellingsbak. Komt de klap van opzij, dan worden 4 bouten heel zwaar belast. Als die breken, komen die van de andere kant vanzelf. Of misschien de hele rand van het koppelinghuis.
De trekker ligt flink voorover, dat betekent dat hij nu op de beugel ligt. Als je je niet met alle macht aan het stuur vasthoudt, is er gerede kans dat je ergens tussen de trekker en de weg klem komt te zitten. Hopen dat dit goed is afgelopen!
cyrus-van-gelder
@roscho Dat hoop ik ook Robert!!! Schade aan de trekker/ auto is maar blik zeggen wij altijd.
Persoonlijk letsel of nog erger is toch iets wat je echt niet wilt. Ben het dus met je eens.
+3
demuywo
De cabine heeft zn werk gedaan, hopelijk iedereen min of meer ongedeerd...
+3
16045HSX
Dat de mens er goed van afkomt is het allerbelangrijkst maar jammer van de oude Zetor.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden trekker , auto , kop en personenauto geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0