Illustratie van:
2

Fendt Farmer 2 - Hydrauliek

Hallo,

Ik heb een aantal vragen wat betreft de hydrauliek van mijn fendt. Motorisch red ik mij aardig maar van hydrauliek heb ik de ballen verstand..

Ik heb een ander ventielenblok gekocht waar een extra EW stuurventiel bij zit. Nu vraag ik mij af of je met beide EW ventielen een DW cilinder kan aansturen? Of toch kijken om een DW ventiel?

Op de foto zie je hoe het eerst zat. Ik vraag me af of je die 3 weg-kraan weg kan laten? Want op het stuurventiel zit een klein hendeltje daarvoor toch?

Ik ben van plan om nieuwe leidingen aan te leggen. Is het verstandig om een drukloze retour erbij tussen te zetten?

Deel dit topic

Reacties

Hierbij wat foto's

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Zoals het nu zit op foto is niet goed. Als ik het goed heb moet een van de blindplugen uit het meest rechtse ventiel. En daar komt enkel olie uit. Olie kan niet terug. Daarvoor heb je een drukloze retour nodig. Dit kan op de leiding die naar de pomp gaat. Om dubbel werkend te krijgen heb ik achter het rechtse ventiel een dubbelwerkend ventiel geplaatst. Door het rechtse te vergrendelen gaat de olie naar het dubbelwerkende ventiel. Deze pompt de olie rond door de retour. Zodra je het dubbelwerkende ventiel bediend gaat de olie naar de cilinder. Echter werkt de hef niet als je het EW ventiel bediend.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt Farmer 2 en hebben de trefwoorden fendt , fendt farmer 2 , hydrauliek , cilinder , ventielen , ventielenblok en fendt farmer geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0