Illustratie van:
5

Fordson Major - Olielekkage in bedieningshendel hydraulische hef

Het asje waarmee de bedieningshendel voor de hef draait in het aluminium huis wordt aan één kant afgedicht met een o-ring en aan de andere kant met een soort dop. Bij mijn Major is die dop weg. Geeft al met al teveel olielekkage om mee door te rijden. Op bijgevoegde foto kun je zien wat ik bedoel. In het onderdelenboek van Fordson wordt dit onderdeel niet benoemd. Kan op de websites van diverse onderdelenleveranciers ook helemaal niks vinden. Wie weet hoe zo'n afdichtdop heet en/of waar hij verkrijgbaar is.

Groet, Driekus

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Op deze foto (van internet gehaald) zit de dop nog op z'n plek

(klik om te vergroten)

Hier ontbreekt de afdichting

Reacties

Kunststof dopje maken in een draaibank en er in lijmen. Lijkt mij de beste oplossing. Als T serieus lekt heb je denk ik een versleten ventiel anders zou daar niet zoveel olie moeten komen
@Hanomag22 Het loopt er niet met een straal uit maar het smeert al met al toch meer dan je eigenlijk wilt.
Lijkt me veel op een vriesplug ; even googlen : vriespluggen , de maat opnemen en er een bij zoeken ;
zal wel inch maat zijn . De goede maat bestellen , en met wat lockyite monteren (voorzichtig in de boring tikken )
Dank voor de tips! Vriesdop had hier al iemand geroepen maar het valt niet mee om de juiste maat te vinden: 10,8 mm. Ben vanavond opnieuw gaan googelen en nu op een engelse site een dopje gevonden met een maat die redelijk in de buurt komt. Het dopje eerst in de vriezer en de föhn op de trekker en dan gaat het hopelijk passen. Als er iemand is die weet hoe zo'n afdichting nu eigenlijk heet dan hoor ik dat nog steeds graag.
Ze zijn niet allemaal hetzelfde. Hier foto’s van een major van mei 53.

(klik om te vergroten)

Achterzijde

(klik om te vergroten)

Voorzijde

(klik om te vergroten)

Asje met twee groeven voor o-ring

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Major en hebben de trefwoorden onderdeel , hef , fordson , onderdelenboek , heet en hydraulische geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0