Iemand ervaring met een wildredder (akoestisch )

Hallo hier in de buurt zijn ze aan het kijken naar akoestische wild redders , zijn er ervaringen mee ? ik hoor het graag alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

langeslagdiesel
Hazen en konijnen blijven zitten of hun dingetje doen. Piloot van dienst zit met oorkleppen op de bok. Dat is wat er gebeurt.
+5
contitour
Hier in de buurt worden die dingen wel gebruikt, maar ik waag te betwijfelen of het enig effect heeft. Jonge hazen komen in het hoge gras gewoon niet snel genoeg weg als er met 10 km/h+ op 10mtr breed word gemaaid. Ik maai zelf met 3.6 mtr op rustig tempo en als ik wat in het hoge gras zie bewegen dan spring ik van de trekker, pak het haasje en zet ze aan de rand van het perceel. Ik heb geen productiedruk en voor een loonwerker is dit niet te doen. Heb wel altijd een scherp mes in de trekker liggen voor het geval dat ik wat raak, ik er snel een einde aan kan maken.
Wat we hier ook wel doen is werken met een Drone. 's ochtends met een drone het perceel scannen als de molshopen nog niet warm zijn. Je ziet dan mooie witte punten waar het wild licht en daar kan de dronepiloot ja naar toe dirigeren. Zo hebben we al best wat reekalfjes "gered". Ik heb wild uiteindelijk liever in de pan of de oven als in de maaier.......

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden wild , ervaring en ervaringen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN