Illustratie van:
11

Fordson Super Major - Wat voor bakolie in fordson super major?

Mijn bakolie is veel te bruin wat voor olie moet erin en hoeveel?

Deel dit topic

Reacties

80w90 en zit wel een peil op de zijkant
@pitman oke bedankt voor de info ga ik doen!
Ford advies van de super major tijd is 20w30 in bak en achterbrug voor alle fordson van 1952 en nieuwer. Vertaal je dat naar nu is een UTTO prima. Ik pak dan iets wat aan m2c-134d spec voldoet en gebruik dat in alle fords.
Ik dacht ook 80w90. Maar 20w30?? Dat is nogal een verschil in viscositeit of niet? Schakeld wellicht wel soepeler.
+1
@Klammer motorolie range is van 0 tot 50 sae. Transmissie olie is een range van 75 tot 300. Dat is verwarrend maar het verschil in diktebeleving komt doordat wij multigrade motorolie gewend zijn die koud behoorlijk vloeibaar zijn vergeleken met een minograde sae 90 transmissie olie.

Extra verwarrend is dat een universele tractor olie dus zijn sae range benaming uit de motorolie krijgt maar dus evenzogoed kwa vloeibaarheid en smering een juiste transmissie olie kan zijn.

Al eens een major gereden? Soepel schakelen zijn ze niet voor gemaakt.
Quote Reactie van @Hanomag22:
Soepel schakelen zijn ze niet voor gemaakt.

En toch valt het niet tegen.Door de lage tandwielsnelheid druk je hem makkelijk in de versnelling.Heb wel eens op een Fiat misgeschakeld,klinkt heel anders.Niks ten nadele van Fiat trouwens.
@Stier69 gewoon niet te veel schakelen in ieder geval. Als t rolt in 6 en klaar.
@Hanomag22

Zijn er destijds al Major's geleverd met voetgas (alles ging destijds met wat meer rust denk ik, velen zullen voorheen ook nog met paarden gewerkt hebben) ?

Wij hadden destijds een SuperDexta, had alleen handgas, en dat went ook best snel.
+1
@jammermaarhelaas voetgas niet volgens mij. Nooit origineel gezien. Instructie Boekje van major is ook duidelijk. Kies versnelling en rijdt weg. Niks over schakelen.
+1
@Hanomag22 Ja ik weet hoe het schakelt
, heb er zelf ook één. Vooral terugschakelen zonder dat je wil stilstaan was voor mij een ramp. Maar doe het zonder te koppelen tegenwoordig en dat gaat meestal goed. .
+3
Zie foto.

(klik om te vergroten)

Voor wie Duits kan lezen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Major en hebben de trefwoorden olie , super , super major , fordson , bak en fordson super major geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0