Illustratie van:
6

Fordson Super Major - Lucht uit de tank.

Sinds kort komen er nogal wat luchtbellen in de opvoerpomp vanuit de brandstofpijp die naar ee kraan loopt. Ik heb de zaak al een paar moeten ontluchten. Ik zie geen lekkage bij de kraan of de brandstofpijp. De tank zit vol, maar als ik de kraan opendraai, hoor ik in de tank toch een soort stroomgeluid. Snap ik eigenlijk niet. Zo veel "technologie" zit er toch niet in de tank? Het is toch gewoon een tank met een dop en een kraan? Ik draai de kraan overigens steeds een aantal slagen open.

Deel dit topic

Reacties

+1
Doe de tankdop er eens af en laat hem dan eens lopen. Lijkt op cavitatie.
@radium45 Zou het kunnen dat de tankdop de tank volledig afsluit waardoor er onderdruk ontstaat in de tank ?
@arnold 46 dat wilde ik aangegeven idd.
+2
Op de kraan in de tank zit een filter. Die kan dicht zitten en dan zuigt de opvoerpomp lucht door de afdichtingen naar binnen en te weinig diesel.
Tankdop eraf, had ik al geprobeerd. De kraan met filter zal ik dus moeten verwijderen en misschien vervangen. Jammer, want de hele tank zit vol. En blijkbaar heeft de kraan geen pakking. Bedankt voor de reacties!
@Barfly 50 mm pvc buis. Half doorzagen voor 10 cm aan begin. Andere einde in een bak of jerrycan. Kun je verreweg t meeste opvangen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Major en hebben de trefwoorden kraan , super , super major , lekkage , lucht , tank , fordson , ontluchten , fordson super major en opvoerpomp geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0