Gezocht: M&W 5E-111 Turbo kit John deere 4010

Beste leden,

In de werkplaats heb ik een John Deere 4010 staan waar een M&W turbo kit op is geplaats. Helaas is hiervan de turbo in slechte staat en moet vervangen worden. De schoepen zijn ingelopen in het huis en hij lekt olie de inlaat in.

Het is niet mogelijk om er een ander merk turbo op te zetten omdat die allemaal een offset montagevoet hebben en een M&W heeft deze in het hart staan. Dit zorgt ervoor dat hij precies onder de motorkap past. Het is dus niet mogelijk om bijvoorbeeld een vergelijkbare Holset te monteren.

Ik heb meerdere bedrijven in Nederland geprobeerd en ook in Amerika en Canada maar tot nu toe nog weinig succes. Zou iemand een adres weten waar ik aan zo'n turbo kan komen?

Het gaat om een M&W Part no. 5E-111 Serial no. 2862B

Alvast bedankt
met vriendelijke groeten,
Wouter Maat

Deel dit topic

Reacties

Fendt926Driver
Heb je turbo hoet al gevraagd?
Hier ook dagen gezocht naar een bepaalde turbo.
Turbo hoet ook persooljjk gebeld en na 4 dagen kwamen ze met de juiste turbo aanzetten
wouter6030
@Fendt926Driver Ook geprobeerd maar niet gelukt
JD3010
En hier? Daar staat jou nummer ook bij. Op andere sites in de USA lees ik dat M&W slecht verkrijgbaar is.
bkdiesel.com/i-30504198-turbo.htm/
genuinediesel.com/search/John%20Deere/…

Verder heb ik weinig verstand van.
wouter6030
@JD3010 genuindiesel heb ik al gemaild vandaag, ik ga die bkdiesel nu even proberen. Het probleem is dat veel van die bedrijven niks naar Nederland sturen
JD3010
@wouter6030 Maar je moet eerst wat vinden wat past. Je zou het evt met een container mee kunnen laten komen, er komen geregeld containers naar Nederland. De bouw vd 2e link is dan wat je bedoelt met de plaats van de montagevoet? Hoe hebben anderen dat dan gedaan, of hebben zij de turbo dan buiten de kap?

Maar is je oude dame dan zover op leeftijd dat ze aan de extra zuurstof moet? 😂
+1
wouter6030
@JD3010 Ja klopt zoals je op de foto´s kan zien zit de montage voet recht onder het uitlaathuis en bij andere turbo´s is het is allemaal een krappe passing zoals je kan zien op de onderstaande foto. de turbo staat zelfs schuin op het spruitstuk om uit te komen met de inlaatbuis vanaf het luchtfilter.

Ik heb niks kunnen vinden over hoe anderen dit gedaan hebben, heb zelf nog gedacht om de montage plek op het spruitstuk te verlassen zodat er een turbo met een offset voet op kan maar dan kom ik weer de koelwaterslang vanaf de radiateur tegen dus dat gaat niet.

Het is een trekker van een klant en die vind het mooi dat er een turbo op zit en wil dat ook graag zo houden dus dan gaan we daar ons best voor doen.
JD3010
@wouter6030 Op Facebook zag ik gisteren een setje koop staan in de USA
Fendt926Driver
Quote Reactie van @wouter6030:
Het probleem is dat veel van die bedrijven niks naar Nederland sturen

Zit wel iemand uit canada op tf. Daar heen laten sturen en het komt tegen een kleine vergoeding met de volgende container mee naar nederland
JD3010
@Fendt926Driver Ja klopt, dat hierheen laten komen hoeft geen probleem dan te zijn. Er komen ook wel containers uit de USA, als je maar je connecties heb. 👌
wouter6030
@Fendt926Driver heb zelf ook wel meerdere bekende daar zitten die zijn er ook mee bezig maar ook daar valt het niet mee om aan die turbo te komen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden john deere , canada , amerika , werkplaats , vervangen , motorkap , monteren , inlaat , lekt olie en nederland geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0