Illustratie van:
4

Fiat 90-90 - 90-90 zonder voortractie schakelt zeer moeilijk

De traktor heeft een 5 versnellingsbak . Maar het is echt niet te doen om er mee te schakelen blokeerd steeds.bij het veranderen of in versnelling zetten?

Dit is een gekend probleem ?

Deel dit topic

Reacties

+1
Jou verhaal is een beetje onduidelijk.
Blokkeerd de trekker als jij hem in de versnelling zet en de koppeling op laat komen.
Of krijg je de trekker moeilijk (of niet) in de versnelling (kraken)
+2
Je moet de koppeling wel gebruiken hé. Anders moet deze meer opgespannen worden links onder de cabine. Zit er wel genoeg olie in de versnellingsbak? Deze is anders dan de achterbrug.
Controleer de vrije slag van de koppeling. Als je het pedaal intrapt, moet er ongeveer 3 cm vrije slag zijn (stukje dat je gemakkelijk kunt intrappen zonder dat de koppeling iets doet). Is dat meer, dan moet dit afgesteld worden.
Er kan natuurlijk nog veel meer aan de hand zijn, maar bovenstaande is iets wat je gemakkelijk zelf kunt controleren.
+1
Bij deze Fiat modellen kan het ook voorkomen dat de holle as van de transmissie meegenomen wordt door de asvan de aftakas. De aftakas koppeling erop trekken en dan kijken ophet verbeterd. Evt beide stellen.

(klik om te vergroten)

Lagerbus tussen de twee assen

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 90-90 en hebben de trefwoorden fiat , versnellingsbak , versnelling , traktor en schakelen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0