Illustratie van:
2

Wat voor olie oldtimers

Wat voor olie gebruiken jullie in jullie oldtimers? Voor Motorolie, achterbrug, hydrauliek?
Ik heb een bm 320 een daar moet overal 10w30 in maar ik weet nou niet het verschil tussen Stou utto suto en weet ik het

Deel dit topic

Reacties

+2
Zou sowieso geen 10w30 pakken veel te dun, heb ik problemen mee gehad met een oldtimer trekker van een kennis 15w40 erin en klaar in de oudere motoren niet te dunne olie gebruiken
Ik gebruik wat de fabrikant voorschrijft. In jouw geval zou ik dus een 10w30 utto zoeken. Vaak kun je met een beetje puzzelen een betaalbare vinden die ook in andere machines kan die je hebt. Een transmissie die ook de voorraad voor de hydrauliek heeft heeft vaak een olie in de 10w30 regio.

Een utto is universele transmissie en hydrauliek olie. Een stou is een universele die ook in de motor mag. Een stou gebruik ik persoonlijk niet. Wel altijd een motorolie op de motor. 15w40 is meestal ok voor de motor.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Volvo BM 320 en hebben de trefwoorden olie , volvo , volvo bm , oldtimers , hydrauliek , achterbrug , motorolie en 10w30 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
579