Illustratie van:
5

Volvo BM 350 - Mijn aftakaskoppeling gaat na een tijdje slippen ,zijn de platen dan aan vervanging toe ?

Heeft iemand een technische beschrijving of foto van een aftakas koppeling ?

Deel dit topic

Reacties

Je kunt de platen koppeling ook nog afstellen
Ik had niet goed gelezen en beschreef het afstellen van de rijkoppeling. Voor de aftakaskoppeling is dit verhaal niet van toepassing, ik laat het toch staan als algemene info voor de rijkoppeling.

Eerst even kijken naar de vrije slag van het pedaal. Dat moet ongeveer 3 cm zijn. Is er helemaal geen vrije slag, dan blijft het druklager a.h.w. de plaat iets vrij drukken en dan is er grote kans op slippen. Bovendien slijt daardoor het druklager erg hard.
In de regel kun je de vrije slag afstellen met de schroefdraad in het stangenstelsel.
@roscho volgensmij klopt dat niet je moed de hendel met een bepaald aan kilo's vast klikken zitten geen stangen aan buitenkant
@JeffreyJD Sorry, ik had niet goed gelezen en ik beschreef het afstellen van de rijkoppeling.
+1
Kijk ook even of er olielekkage is in het koppelingshuis. De krukas keerring of de keerring ingaande as versnellingsbak wil nog wel eens lekken waardoor er olie in de koppeling komt en er kans is op een slippende koppeling.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Volvo BM 350 en hebben de trefwoorden volvo , volvo bm , aftakas , koppeling en Aftakaskoppeling geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
568