Illustratie van:
5

Iseki tx1500 - Spel op lager voorwiel TX1510F

Mijn TX 1510F heeft speling op de lager van een voorwiel. Weet iemand of ik die kan bijspannen of op welke manier ik de speling ongedaan kan maken??
Alvast bedankt.

Deel dit topic

Reacties

Kan je die niet gewoon bijstellen of is dit een ander systeem?
Zijn de lagers en keeringen van het voorwiel ondertussen vervangen? ik heb ook nog één vraagje, heeft een Iseki Tx 1510F voldoende vermogen om een grondfrees van 105 cm te trekken?
Quote Reactie van @Bosduif:
heeft een Iseki Tx 1510F voldoende vermogen om een grondfrees van 105 cm te trekken?

Dat moet nét lukken. Met mijn Hinomoto van 17 pk (14 aan de aftakas) gebruik ik een frees van 1.35 m. Dat is wel krapaan. Laagste versnelling en vooral niet meteen helemaal diep laten zakken. Als ik er 2x overheen ga, kan ik de 15 cm wel halen. Bij ons is vrij lichte grond. Als jullie op zware klei zitten, heb ik er een hard hoofd in.
Mijn frees heeft 2 smalle steunwielen, daarmee kan ik de diepte vrij nauwkeurig regelen, als hij niet ongeregeld kan zakken, scheelt dat ook weer in trekkracht.
@roscho dus met een frees van 105 cm zou dat met de iseki TX 1510 ook wel lukken. Hier is het gemengde klei-zandgrond niet echt zware grond.
Quote Reactie van @Bosduif:
een frees van 105 cm zou dat met de iseki TX 1510 ook wel lukken

Dat denk ik wel. Het hangt er ook vanaf of je vaak en veel moet frezen. Als de trekker zo hard moet werken, kan hij wel behoorlijk heet worden, op een lang stuk zou hij aan de kook kunnen komen. En als je veel moet frezen, dan had ik liever wat meer pk's gehad, dan zou je misschien een versnelling hoger kunnen, zodat het nog wat opschiet.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Iseki tx1500 en hebben de trefwoorden voorwiel , speling , iseki en tx1500 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0