Waarmee vijver leegpompen, die vol zit met bladafval?

Beste TFers

Wil mijn vijver leegpompen waarin nogal wat bladafval inzit, lekkere zwarte smurrie. De Peel is er jaloers op.
Waarmee kan ik dit het beste doen? Mestpomp, vuilwaterpomp? Heb een tractor, B275, die me een handje kan helpen of beter elektrisch.
Ben benieuwd naar jullie suggesties.

Deel dit topic

Reacties

varken
Vacuüm pomp
donkey63
Als die vacuümpomp op een tank (gierton) zit, komt er geen vuil in, maar ik kan toch niet via die vacuümpomp verpompen.
varken
@donkey63
Dat heb je goed, weet niet wat voor een mestpomp je hebt
donkey63
@varken Heb eigenlijk niks. Zal ook wel een eenmalig gebeurtenis zijn. Zit van bijna 20 jaar afval in. Denk dat ik over 20 jaar, mocht ik dan nog zijn, dit niet weer een keer ga uitvoeren. Heb een pomp nodig die ik in de hef kan hangen, of elektrisch en dan het water met de bladertroep kan wegpompen in de wei. Mag ook niet de hoofdprijs kosten.
Loonwerker kan niet bij de vijver komen.
Fast Eddy
@donkey63

Hoe groot is de vijver? En is hij van folie gemaakt?
donkey63
@Fast EddyOngeveer 10x20 mtr en voorzien van landbouwfolie.
Fast Eddy
@donkey63

Ik weet niet wanneer je dat wilt gaan doen? Ik zou op een drogere periode wachten anders heb je kans dat het folie gaat drijven op het grondwater. Of wil je de vijver dichtgooien? Dan is het leegpompen folie eruit en de prut mooi onderstoppen.
donkey63
@Fast Eddy Tijdstip ligt niet vast. Je hebt een punt als het gaat om hoog grondwater. Vijver blijft gehandhaafd.
Kan een wormpomp die smurrie wel aan? Kan wel in de buurt eens vragen of ze iets voor mij hebben.
Fast Eddy
@donkey63

Vuilwater of slobberpomp (zuigermembraampomp) gebruiken. Zo veel mogelijk water eruit. Dan met plastic gereedschap de prut opruimen. Een vijver schoonmaken is nu eenmaal vaak handwerk.
Fendt612und104
Quote Reactie van @donkey63:
Loonwerker kan niet bij de vijver komen.

Kan een boer in de buurt met een kleine trekker en tank er ook niet bijkomen?
donkey63
@Fendt612und104 Kan een optie zijn. Moet hij vaak op en neer rijden. Wil eigenlijk met een pomp blijven pompen, tot hij ver genoeg leeg is, meeste troep eruit en dan weer bijvullen.
boer
Bij een plaatselijke boer een worm pomp halen en een aantal slangen?
trean
Misschien eerst een loonwerker met goed werkende trilo bladzuigwagen laten komen, die kan moderig water zuigen met half lucht erbij, het water zakt wel uit de bak en loopt als het iets afloopt weer naar de vijver.
trean
@trean het zal wel een bende worden eromheen, maar het is het proberen waard
donkey63
@trean Wil water wegpompen in de wei en niet bij de vijver zelf. Klopt wat je zegt dat het een zooitje wordt.
trean
@donkey63 als je de drijvende zooi eruit hebt, kan je sneller het door een pomp krijgen zonder dat het verstopt
donkey63
@trean Zooi drijft niet, zit onder water op de bodem. Meer dan 20 jaar herfstbladeren, een zwarte bende.
donkey63
@trean Loonwerker kan niet bij de vijver komen met hun materiaal.
peter-witvliet
@donkey63 gewoon een waterpomp huren bij een verhuur bedrijf, slang uitrollen en ruimte maken voor de loonwerker dat hij er met de kraan bij kan, of iemand die bekend is met riool techniek vragen. heb je een foto?
+1
donkey63
@peter-witvliet Pomp huren is ene goeie. Ga ik informeren. Loonwerker kan niet zover achterom komen. Zal de troep moeten verpompen. Ben niet zo handig met PC om foto's te plaatsen.
+1
willemk
@donkey63 goede lieslaarzen/waadpak kopen. Niet al te dikke slang kopen en deze of aan giertank of aan een zelfaanzuigende pomp. Met lekker weer de vijver in en met de slang net over de bodem heen. Zitten er vissen in de vijver?
donkey63
@willemk Zal inderdaad met goed weer gebeuren. Waadpak, korte broek, heb ik ook, maar er zit zeker een laag van bijna een meter hoog, van die zwarte half rottende zooi in, die ik graag wil wegzuigen. Met een emmer en een schep in niet direct een optie. Vissen zitten er geen in, alleen diverse ganzen. Troep hoeft ook niet tot op het laatste blad weg, maar op het moment is de laag beetje te dik.
B - W
Misschien toch eens bij je loonwerker of z’n collega vragen of ze een kleine benzine vuilwaterpomp op wielen hebben, die je met de hand kunt verplaatsen.
Dan vragen of ze een riool spuit hebben, of kunnen regelen, met een spuit lans eraan, dan kun je het kapot spuiten/opmengen en gelijk weg pompen
donkey63
@B - W Kan met mijn grondpomp water in de vijver blazen en de troep wat in beweging zetten om te verpompen.
Patrick 2020
Hoe dichtbij kun je komen met een giertank dan? Je kunt de vijver toch wel met een lange 3 of 4 duims slang ofzo leeg zuigen? Daarna met de ketsplaat uitsproeien op het land.
donkey63
@Patrick 2020 Zeker 35 mtr slang. Denk dat de vacuümpomp niet vrolijk wordt.
Peterrr
Wij gebruiken voor zoiets een slurry zuiger, werkt op de hogedrukspuit. Voor voorbeeld op youtube zoeken op: sludge sucker.
donkey63
@Peterrr Systeem lijkt mij OK, maar weet niet of 1 1/2 " slang mijn blader- mesttroep kan verwerken. Zal eens kijken of zo'n ding in de verhuur hebben.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden tractor , mestpomp en elektrisch geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
28
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0