Gericht zuring bestrijden met Rumex-spotsprayer

De Rumex-spotsprayer is volledig in de fronthef gemonteerd en rijdt op vier geveerde wielen in het perceel. De machine bestrijdt zuring en paardenbloem met een rijsnelheid van tot 10 à 12 kilometer per uur.

Bron

Rumex-spotsprayer
youtube.com

Deel dit topic

Reacties

puddingbroodje
Mooi ding!
labella
Loonwerker hier gaat ook gericht spuiten. Ben benieuwd wat het resultaat is.
+1
cjw73
@labella deed hij dat in het verleden niet dan.....
labella
@cjw73 toen spoot ie volvelds. 😀
PIONIER
@labella Das jammer. Ik heb nog nooit volvelds gespoten. Jammer van het middel.
Noorderling
@PIONIER
Spotsprayer kost ook 200 per hectare. Voor het geld hoef je het niet te doen in gras.
PIONIER
@Noorderling Nee klopt en dan moet het ook nog 2 dingetjes hoog zijn.
Vdejong
@labella Hij wil meer kinderen?
Frits1
Blijft een lastig onkruid
reinder-mf
Deze techniek gaat heel snel. Ben alleen benieuwd hoe snel het rendabel is in veehouderij/voedergewassen. Komend jaar gaan ook wij met een spotsprayer rijden maar verwacht hoofdzakelijk in bieten/uien/peen te gaan rijden tov grasland oid
+4
labella
@reinder-mf plaatsspecifiek spuiten valt onder de eco-regeling en kun je dus punten voor krijgen voor brons/zilver/goud, wat dan wel weer raar is dat als je helemaal niet spuit je geen extra punten krijgt....
RaHeados
@labella plaats specifiek opgeven met de rug spuit is toch ook plek gewijs?
labella
@RaHeados geloof dat dat niet telt....
reinder-mf
@labella volgens mij krijg je daar wel extra punten voor. Een biologisch bedrijf zit standaard in goud 😉 Maar net hoe je het bekijkt
T60401
Kent iemand een bedrijf die dit komend jaar gaat doen. Heb wel interesse west Brabant.
Sammie 1971
@T60401 Loonbedrijf J.P. van Toor in Waardhuizen gebruikte afgelopen jaar een soortgelijk systeem. Foto's staan op z'n facebookpagina.
de hoef
@T60401 ja jp
RaHeados
Loonwerker hier ging een speciaal project mee doen dacht ik. Dan zouden ze met een drone over vliegen om een taakkaart te genereren. Die taakkaart zouden ze dan in kunnen laden op een veld spuit en via de kaart plaats specifiek kunnen spuiten.
Het maken van de kaart met de drone is het gene wat het duur maakt. Daarin tegen is er wel amper spuit middel meer nodig.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden fronthef , wielen , machine , paardenbloem , ridderzuring en rumex geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
18
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0