Illustratie van:
7

Same Centauro 55 - Welke afmetingen heeft een derde punt van een centauro 55?

Ik heb een centauro 55 aangekocht zonder derde punt. Ik vroeg me af welke lengte deze zou moeten hebben?

Mvg
Bart

Deel dit topic

Reacties

+1
Deze maat is redelijk eenvoudig te meten. Als je heflatten waterpas zet. En het derde punt waterpas houd zouden de aanhaakkogels loodrecht boven elkaar moeten zitten. Dus als je dan de maat meet vanaf het oog aan de tractor tot recht boven de kogels van de heflatten heb je de maat. Bij de Minitauro op onderstaande foto is dit 50cm dus dat zou een Topstang met stelruimte van 400 naar 600 mm zijn (of wat er leverbaar is rond deze maat). Verwacht dat bij de Centauro de hefarmen iets langer zijnLet er even op de penmaat, dat zal bij de Centauro ook Cat1 zijn denk ik.

(klik om te vergroten)

+3
Ik heb er een maand geleden 1 besteld voor de Centauro 65 die ik heb. En ik weet nu de maat al niet meer. Ik dacht ongeveer 65cm. (Dus topstang van 60-70 ofzo)

@arnold-arentze centauro heeft wel cat2 hef en is inderdaad stuk langer, zwaarder als van minitauro.
(Zit ook op Leone, corsaro, saturno)
+2
@yoohan Ok cat 2 zou ik niet verwachten. Even goed opletten dus. Bovenste of onderste pengat zal de hele wereld niet uitmaken denk ik voor de maat er zit stelruimte genoeg in. Bij De voorbeeldfoto van de Minitauro staan de heflatten ook niet helemaal horizontaal. Heb onderlaatst voor de Panther ook een andere topstang beste met deze meetmethode dat komt nu mooi uit met alle uitrustingstukken
+3
Trouwens, ik heb wel vanuit het bovenste topstanggat gemeten dacht ik.
+2
Heb nog een foto gevonden, alleen zonder meetlat erbij 😂
Hier was ik even aan het passen met een oude cat1 topstang die er lag.
Hef is dus cat 2 en topstang ook cat 2 besteld.

(klik om te vergroten)

+2
Bedankt voor de info. Ik zal hem dit weekend eens opmeten.
+1
@bart-de-smet Succes en plaats maar eens een foto van je Centauro. Daar zijn we altijd in geïnteresseerd 🙃

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Centauro 55 en hebben de trefwoorden same , afmetingen en same centauro geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0