Illustratie van:
12

John Deere 2030 - Rem komt lucht in

Hallo

Bij onze john deere al een tijdje aan het klooien met 1 rem.
Remschijven vernieuwd en afdichtingen in achteras.
De dichting in de achteras was lek.
Drukte de olie door naar de bak in.

Nu is het probleem dat de remmen ontlucht zijn en goed.
Echter na 1 dag stilstand moet je 5x op het pedaal drukken voordat er tegendruk komt.
Het lijkt net dat de olie terug loopt.

Wat zou dit kunnen zijn?

M.v.g.

Deel dit topic

Reacties

Rempendaalblok demonteren, bagger eruit schoonspoelen en klepjes vervangen.

partscatalog.deere.com/jdrc/sidebyside/…
+1
@trekkerdockter gisteren alles los gehad bij rempedaal.
klepjes waren goed, alles schoon gemaakt. reservoir schoongemaakt.

oliepijl gemeten was 33mm.
na 1 dag laten staan was dit 38mm geworden.
5x pompen voordat er tegendruk kwam op rempedaal.
toen was reservoir niveau nog maar 27mm hoog.

denk toch dat afdichting in achteras niet goed is.
Ga deze vervangen en laat erna weten of het geholpen heeft.
@guldner g30s lijkt idd alsof er ergens de olie weglekt. Blijft de remdruk wel als je hem gebruikt nadat je 5x pompt?
@kevin-van-eckendonk zit er wel voldoende olie in de achterbrug trouwens? Heb ook al ergens gelezen dat dit dan rem problemen op kan leveren.
@kevin-van-eckendonk remdruk blijft dan wel ja.
misschien dat de dichting dicht is wanneer er druk op is, maar net een beetje lucht lekt wanneer er geen druk op de rem is.
@guldner g30s zou eventueel wel kunnen ja dat de dichting wel gewoon druk houd als er druk op staat en deze wegvalt als deze een langeren tijd stil staat. Dit zelfde gebeurt ook met hydraulische ventielen bijvoorbeeld. Die verliezen de druk ook langzaam als de trekker eventjes stil staat.
Is een ander probleem als wat ik had bij mij was tijdens het rijden het filter dicht gegaan en kregen de remmen geen olie meer waardoor er lucht in is gekomen. Was gewoon een kwestie van ontluchten en filter vervangen en nu werkt het weer. Maar volgens mij is de hydrauliek pomp aan het einde van zijn leven lijkt😅 hij maakt een beetje een zingend geluid als deze het systeem op druk heeft maakt ook nog wel uit of hij warm of koud is hoe erg hij het doet is misschien ook wel de reden dat het filter is dichtgeslagen.
@kevin-van-eckendonk dat zingend geluid komt dan omdat de pomp niet vrij schakeld.
is een gesloten systeem. en omdat de pomp de druk niet meer haalt schakeld deze niet om.
onder aan de pomp dit een stelschroef. deze kan je in of uitdraaien om de druk af te stellen zodat hij met lagere druk al vrij schakeld
@guldner g30s oke dit wist ik niet. Heb wel een werkplaats handboek enz. Maar heb hier nog niet specifiek naar gekeken. Zal er eens naar kijken is te hopen dat dit de oorzaak is. Bij onze LMB zeiden ze dat ze dit wel vaker hoorden bij John Deere trekkers waarbij dit type pomp op zit. Ook zeiden ze dat deze pompen als ze beginnen met dit geluid dat ze behoorlijk lang nog mee kunnen gaan. Maar zou natuurlijk kunnen dat ze niet van deze stelschroef afweten. Verder draait alles nog toe als een zonnetje. En dit is ook het enige gekke geluid wat hij maakt. Toen ik m kocht was dit nog niet of heb t eventueel niet opgemerkt.
+2
@kevin-van-eckendonk net achteras los gehaald, dichting was beschadigd met erin zetten.
nieuwe dichting besteld, kijken of het goed gaat
@guldner g30s ik verwacht dat dit het probleem wel zou oplossen. Zou wel ff goed kijken of er nergens geen scherpe randjes aanzitten op de oppervlaktes waar ie tegen moet afdichten voordat je de nieuwe er op zet. Zal waarschijnlijk niks geks te vinden zijn maar t kan nooit geen kwaad om dat ff goed te controleren.
Remcilinder lek waardoor ie lucht erin trekt

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 2030 en hebben de trefwoorden olie , john deere , remmen , lek , rem , lucht , bak , achteras , pedaal en john deere 2030 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0